Snoepwikkels leveren geld op voor Goede Doel

Als ik aan Sinterklaas denk, denk ik aan snoepjes! Tegenwoordig ben ik geen zoetekauw meer, maar met de feestdagen kan ik de kruidnootjes, marsepein en chocolaatjes moeilijk weerstaan. Heel lekker en gezellig al dat snoepen, maar wat gebeurd er met de verpakkingen? Die verdwijnen meestal in de afvalbak. Dat past niet bij mijn doel om juist afval te reduceren.

TerraCycle heeft daar iets op bedacht. Kun je de verpakking om omhulsel van je favoriete snoepgoed niet kwijt in de papier- of plastic bak? Geen nood. Spaar alles op en stuur het gratis naar de Snoep Brigade. Zij recyclen het vóór jou. Als tegenprestatie krijg je zelfs punten die in te wisselen zijn voor een donatie aan jouw een goede doel van je keuze.

Geregeld zijn er ook acties en dus ook leuke prijzen te winnen!

terracycle.nl-duurzaamheidskompas.nl-snoep brigade

Ook meedoen?

Tijdens de voorbereidingen kies je (bijvoorbeeld tijdens het loodjes trekken) een leider van het Snoep Brigade team. Hij of zij vraagt voor de Sinterklaasavond iedereen zijn of haar snoepafval op te sparen. Dit hoeft natuurlijk niet alleen Sinterklaas snoepgoed te zijn.

1. Maak een account aan op de website en meld je team aan bij de Snoep Brigade.
2. Zet een willekeurige oude kartonnen doos neer op een goede locatie waar jouw team de snoepwikkels in kan gooien.
3. Download gratis verzendlabels via je TerraCycle account en doe de doos op de post.
4. Wissel de ingezamelde punten in voor een directe contante donatie aan het door jouw gekozen goede doel/doelen.

TerraCycle is voor snoep van alle seizoenen. Is je avondje gezellig verlopen en heb je de eerste box opgestuurd naar het gratis antwoordnummer? Zet dan je volgende box klaar en spoor iedereen aan om snoepafval te doneren.

Elke opgeruimde snoepwikkel maakt Nederland schoner en groener!

terracycle.nl-duurzaamheidskompas.nl-snoep brigade

Achtergrond Snoep Brigade

TerraCycle is een organisatie die wereldwijd programma’s opzet om niet-recyclebaar afval toch te recyclen. Bij niet-recyclebaar afval kun je denken aan bijvoorbeeld kauwgom, sigarettenpeuken, luiers, maar ook verpakkingen van drinkpakjes, koekjes en snoepgoed.

Samen met (grote) fabrikanten zet TerraCycle wereldwijd nationale recycling programma’s op die zij Brigades noemt. De Snoepbrigade is een snoep recycling programma dat TerraCycle in Nederland samen met Fruittella heeft opgezet. Binnen dit programma kunnen consumenten alle denkbare snoepverpakkingen, ongeacht het merk en materiaal, gratis recyclen. Deelnemers ontvangen als beloning een vergoeding voor elke wikkel die ze inzenden en waarmee ze een non-profit van eigen keuze kunnen ondersteunen.

***
Afbeeldingen: terracycle.nl, wikihow.com

Author: Güler

Carpe diem huismoeder | Definitely Do-it-Yourself'er | Kunst & Cultuur | Bespaarkoningin | Budgetcontrole-freak | Hergebruik is het nieuwe kopen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.