Tofu weer hip met Tofunize It!

Jill Rijkhoff, Alynda Kok en Minke van Bentum zijn drie jonge meiden. Wat hen onderscheidt van andere jongeren is hun passie voor gezonde, plantaardige gerechten van tofu. Om hun passie handen en voeten te geven, willen ze de komende tijd kook kookvideo tutorials maken, waar tofu de hoofdrol in speelt.

Ik ben uiteraard erg benieuwd naar de video’s die in April aanstaande op de website van Tofunize It gaan verschijnen. Waar ik ook nieuwsgierig naar ben, is de drijfveer van deze drie jongeren. Hoe kwamen ze bijvoorbeeld op het idee om dit initiatief op te starten?

tofunize it-future food academie

Minke vertelt dat het team van Tofunize It, is ontstaan vanuit een traineeship bij de Future Food Academy. Het doel van de traineeship was om een plantaardige leefstijl onder de aandacht te brengen.

De meiden van Tofunize It vinden dat het huidige, stoffig imago van tofu geen recht doet aan de veelzijdigheid en dier-vriendelijkheid van de vleesvervanger. Bovendien is tofu een alom verkrijgbaar en betaalbaar product, aldus de drie meiden.

Aan de slag gaan met tofu, ondersteund door laagdrempelige kookvideo’s moet hier verandering in brengen. Jill, Alynda en Minke zijn van plan om hiermee in te spelen op de trend van gezond en puur eten.

TI-team-tofunize it - duurzaamheidskompas

Wanneer?

De video’s zullen vanaf 1 april vijf weken lang wekelijks geplaatst worden op Tofunize it. Na lancering zal de website via verschillende kanalen, zoals Facebook, Twitter, (kook)tijdschriften en kookblogs onder de aandacht gebracht worden bij het publiek.

Met Tofunize It willen de drie chefs tofu weer op de kaart zetten en mensen op een positieve manier over de streep trekken om vaker plantaardig te eten. Je kunt deze kanjers volgen op FB en Twitter.

Ik zal uitkijken naar de kookvideo’s, jij ook?

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.