Top 7 Duurzame Kerstpakketten leveranciers

Met de kerstdagen voor de deur kan het soms een moeilijke taak zijn om een leuk, betaalbaar en duurzaam kerstpakket te vinden die in de smaak valt bij de meest mensen. Om jouw zoektocht naar duurzame kerstpakketten makkelijker te maken, hebben wij voor jou gezocht naar bedrijven die duurzame en/of eerlijke kerstpakketten aanbieden. We hebben vooral gekekennaar bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Bedrijven in relatiegeschenken die losse, duurzame producten aanbieden, zijn in deze blog buiten beschouwing gelaten.

Hieronder de opvallendste leveranciers van eerlijke, faire en duurzame kerstgeschenken en eerlijke kerstpakketten op een rij in willekeurige volgorde:

1. More than gifts

More Than Gifts ziet het als haar missie om verantwoorde geschenken met een verhaal te leveren. De kerstpakketten van More than gifts zijn fairtrade, milieuvriendelijk of hebben een sociaal karakter. Bij de producten wordt rekening gehouden met ‘People’ en/of ‘Planet’.

Kerstpakket vanaf 25 euro

2. MOYU Christmas Box 

Wat is beter dan één uitwisbaar notitieboek van steenpapier? Juist; een hele set aan handige steenpapieren artikelen die je (werk)leven gemakkelijker maken! Bij iedere MOYU kerstpakket dat je cadeau doet, plant MOYU 3 bomen in samenwerking met Trees for Kenya. Als klap op de vuurpijl krijg je 10% korting op je aankoop met de speciale kortingscode van Duurzaamheidskompas: KOMPAS10.

3. Brewteaful christmas box

Gepersonaliseerde biologische theeboxen om het beste uit je ‘keyif-moment’ (genietmoment, red.) te halen? Brewteaful heeft naast heerlijke leaf en zakjesthee ook leuke andere producten in de shop. Zowel brievenbuspakketten als grotere cadeauboxen zijn een optie.

Theeboxen vanaf 9,95 euro
Meer informatie via contact@brewteaful.nl

4. WAAR kerstpakketten

De kerstpakketten van de bekende kadowinkel WAAR zijn ideaal voor bedrijven met een klein budget en een groen hart. De geschenken van WAAR zijn volgens het bedrijf verrassend, gemaakt van vriendelijke materiaal of afgedankte spullen. En waarbij de maker een eerlijke kans en de koper een goed gevoel krijgt.

Kerstpakket vanaf 25 euro

5. Wildlife present kerstpakketten

Wildlife present werkt vanuit bevlogenheid en biedt graag een goed en eerlijk product aan. Aandacht voor natuur en handwerk is belangrijk. Het bedrijf geeft aan met haar producten de aandacht te willen vestigen op de natuur en bij te dragen aan een betere wereld, voor mens en dier.

Brievenbus kerstpakketten al vanaf 9,95 euro

6. Zustainabox

Bij Zustainabox ben je aan het juiste green-minded adres. Zustainabox kerstpakketten zijn duurzaam, plasticvrij, plantaardig en puur. Ook biedt het bedrijf de mogelijkheid om de kerstpakketten persoonlijk af te leveren bij je personeel thuis.

Kerstpakket vanaf 19,95 euro

7. Heilige boontjes cadeausets

Zoek je het lokaal en heb je een zwak voor social enterprises die verder kijken dan winst alleen? Dan zijn de cadeausets van het Rotterdamse initiatief Heilige boontjes misschien iets voor jou? Heilige Boontjes werkt naast het bieden van perspectief ook aan andere doelen. Zo staat Heilige Boontjes voor eerlijke handel en werken zij alleen met gecertificeerde producten. Gezien het ruimte assortiment aan koffie, thee en merchandise, kun je in afstemming je kerstpakket zelf samenstellen.

Voor meer informatie over bestellingen: bestellen@heiligeboontjes.com

Wild card: DK Shop kerstpakketten

Wist je dat Duurzaamheidskompas sinds een kleine jaar een webshop heeft in duurzame lifestyle producten? Naast alledaagse producten, kun je er ook verschillende duurzame cadeausets vinden. Ook is het mogelijk om een duurzaam kerstpakket op maat samen te stellen vanaf 19,95 euro, exclusief btw en verzending.

Voor meer informatie kun je mailen naar nur@duurzaamheidskompas.nl.

Staat jouw favoriete leverancier van duurzame kerstpakketten er niet bij? Deel je tip via een reactie hieronder.

***
Afbeelding: Kari Shea via Unsplash
Deze blog dateert van oktober 2016 en is geüpdatet in oktober 2021 en bevat een affiliate samenwerking met MOYU.

Lees tip:  Vapur Reflex

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

1 Comment

  1. Het duurzame label Sammy Ray biedt ook mooie kerstpakketten aan. Van Zero Waste tot een relax pakket.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.