VeganChallenge: klaar voor de start!

Eindelijk is het zover! De VeganChallenge die 30 dagen (als het bevalt natuurlijk langer) zal duren gaat van start!

Zwanger en vegan

De meningen zijn verdeeld over een veganistisch dieet tijdens een zwangerschap. Echter is  er geen reden tot paniek.  Juist niet! Anders zou ik er ook niet aan beginnen. Uiteindelijk is er niets zo belangrijk als de gezondheid van je kinderen.

Toch zijn er dingen waar je voor moet waken. Zo dien je er goed op letten dat je voldoende eiwitten en Omega 3 binnen krijgt en is de energie behoefte die je uit voeding haalt wat hoger dan normaal als je zwanger bent.

pregnancy-nutrition1_bio-shift.com

Laat je niet bang maken

Te weinig voedingsstoffen binnen krijgen tijdens een veganistisch dieet is zeker niet de bedoeling. Wel is het verstandig om je in te lezen als je nog geen ervaring hebt met een veganistisch leefpatroon, zodat je voorkomt dat je belangrijke voedingsstoffen misloopt. Zo kun je bijvoorbeeld weten hoe je aan je dagelijkse behoefte voor Omega 3 komt. Dit kan onder andere door het nuttige van veldsla (vroeger ook wel broeivet genoemd).

Voeding versus medicatie

Na wat onderzoek op het internet, heb ik kunnen lezen dat een veganistisch leefpatroon een gunstig effect kan hebben op pre-eclampsie, wat gediagnostiseerd is bij mij. De medicijnen slaan niet echt aan, dus het zou bizar gaaf zijn als de oplossing gewoon in de natuur (oké de supermarkt;))  te vinden is!

Genoeg goede voorbeelden

Op het internet zijn er genoeg ervaringsdeskundigen die je op weg kunnen helpen. Deze mensen hebben zelf een zwangerschap (inclusief cravings) weten te doorstaan met behoud van hun veganistische dieet. Het is misschien wel te kort door de bocht om het veganisme een dieet te noemen. Een dieet volgt men doorgaans om gezondheidsredenen, zoals afvallen of allergieën. Het veganisme is een leefstijl, een levensovertuiging.

Lees tip:  Mijn eerste week als veganist

muesli-veganchallenge-sophia-neervoort-vegan-lunch

Als klap op de vuurpijl

Als we de kranten moeten geloven, is het bar gesteld met de vleesindustrie in ons land. In de Nederlandse slachthuizen wordt hygiëne regelmatig aan de laars gelapt met alle gevolgen van dien. En niet te vergeten alle hormonen en andere onnatuurlijke  toevoegingen die in het vlees zitten en waarvan het lange termijn effecten nog onduidelijk zijn.

Misschien is dit alles voor jou ook een reden om mee te doen aan de VeganChallenge, een gezonde uitdaging om 30 dagen te proberen…

***
Haak in op @GroeneKlets op Twitter en volg het vegan avontuur van Sophia!

Author: Sophia

Communicatie | Schrijver | Keukenprinses | Fan van duurzame gadgets | Verantwoorde cosmetica | Trend watcher op het gebied van duurzaamheid| Mijn kinderen verdienen het beste!

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.