Verbeter de energieprestatie van je kantoor met deze tips

Voor een bedrijf is het belangrijk om zuinig te zijn met energie. De jaarlijkse uitgaven aan energie kan erg hoog zijn afhankelijk van hoeveel apparaten er in een kantoor gebruikt worden. Je kunt natuurlijk bezuinigen door zo min mogelijk apparaten te gebruiken. Maar het is ook belangrijk om te kijken naar de energielabel van een kantoor. Een energielabel laat zien hoe efficiënt een pand omgaat met energie. Er zijn veel factoren die de waarde van een energielabel kunnen beïnvloeden. Je kunt een energielabel voor je kantoor aanvragen om te kijken hoe goed jij presteert op energieverbruik.  

Isolatie aanbrengen

Een van de beste manieren om de energieprestatie te verbeteren is door een goede isolatie. Isolatie is nodig om warmte vast te kunnen houden. Met een goede isolatie hoeft de verwarming niet zo hard te werken om op temperatuur te blijven. Voor het isoleren van een pand is isolatiemateriaal nodig. Dit materiaal kan op veel plekken aangebracht worden. Zo kan het in de muren, vloeren en daken geplaatst worden. Het meest effectieve en goedkope manier om isolatie aan te brengen is door dit in de muren te doen. Dit is namelijk relatief snel gedaan en het materiaal is ook relatief goedkoop. Naast het vasthouden van warmte kan het ook goed de kou vasthouden. Op hete zomerdagen of je zo de airco niet constant aan te laten staan.

Duurzame verlichting

Een kantoor heeft natuurlijk veel verlichting nodig. Verlichting kan voor heel veel energiekosten zorgen. Vooral wanneer de verlichting de hele dag aan moet blijven staan. Om hier energie te besparen kun je gebruik maken van verlichting die efficiënter omgaat met energie. Led verlichting is ideaal voor het verlichten van een kantoor. Het zorgt voor veel lumen en de benodigde wattage is relatief laag. Afhankelijk van de grootte van een kantoor zou je honderden euro’s per jaar kunnen besparen.

Eigen energie genereren

Om energie te besparen kun je ook je eigen energie genereren. Hiermee gebruik je minder of zelfs helemaal geen energie meer van een energiemaatschappij. De beste manier om energie op te wekken is door zonnepanelen aan te leggen. Zonnepanelen kunnen aangesloten worden op een meter waardoor het overschot aan energie tegen een vergoeding naar de energiemaatschappij gaat. 

Energielabel aanvragen voor je bedrijf

Voor veel bedrijven is het noodzakelijk om een energielabel met een hoge waarde te hebben. Het komt met vele voordelen en zorgt er ook voor dat het pand makkelijker te verkopen is. In veel gevallen is het ook verplicht om een energielabel voor een pand te hebben. Voordat je een pand koopt of huurt moet je dus altijd vragen naar de energielabel. Heb jij nog geen geldig energielabel? Bij Bedrijfsenergielabels kun je eenvoudig en voordelig een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen.

Heeft jouw bedrijfspand of het kantoor waar je werkt al een energielabel?

Deze blogpost is gesponsord door Bedrijfsenergielabels

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.