Verhuizen is minderen en bezinnen

Verhuizen; een hoop gedoe! Opruimen, sorteren, inpakken, overzetten en ondertussen doorgaan met je gezinsleven en het werk. Het grote voordeel van verhuizen is wel dat je meteen kunt ‘minderen’ met spullen. Dat kledingstuk waar je al meer dan een jaar niet naar omkijkt. Of het tafeltje in de woonkamer dat altijd maar in de weg lijkt te staan. Hup, op weg naar een tweede leven bij iemand die het wél kan gebruiken. In die fase zitten we nu zelf.

Veel regelen

Dit jaar staan er voor ons niet één, maar twee verhuizingen op de planning. Hoezo dat? Om onze drie koters meer ruimte voor kattenkwaad te geven, hebben we besloten naar een grotere woning over te gaan. Onze knusse stadswoning wisselen we in het najaar in voor een gezellige, goed geïsoleerde twee-onder-een-kapper met straks hopelijk zonnepanelen op het dak (ook daar wil ik me de komende tijd eens goed in verdiepen; dus to be continued…). Inmiddels is ons huis verkocht en moeten we over naar een tijdelijke huurwoning.

Pas wanneer de verhuisdatum dichterbij komt, realiseer je je hoeveel er nog moet gebeuren. Denk aan het aanpassen van je postadres, het regelen van een internetverbinding en niet onbelangrijk; elektra en gas oversluiten!

100% duurzaam binnen één generatie

Recent kwam ik in mijn zoektocht meer informatie energieleverancier Nuon tegen. Ze scoort een D op de lijst van groene energieleveranciers van Rank-a-brand (Groot fan van. Ranglijsten zorgen ervoor dat bedrijven zich geroepen voelen om mee te veranderen/verder te verduurzamen). Je gaat er dan een beetje automatisch van uit dat zo’n bedrijf weinig heeft met duurzaamheid en stug doorgaat met het opwekken en verkopen van grijze energie. Maar door me te verdiepen in Nuon, kwam ik er achter dat de energieleverancier niet stil zit op dat gebied. Nuon heeft een mooi doel gesteld: binnen één generatie 100% duurzaam. De investeringen in windmolens, oplaadpalen en een megabatterij voor het opslaan van energie, liegen er in ieder geval niet om.

Wil je zelf lezen over wat Nuon allemaal doet op het gebied van duurzaamheid en groene energie? Onder het kopje ‘Steeds duurzamer’ kun je meer vinden op de website. Ook is er een overstapservice waar je eventueel gebruik van kunt maken.

De komende tijd kun je meer lezen over waar ik tegenaan loop voor, tijdens en na de verhuizing. Volg DK om niets te missen!

– Deze blogpost is een samenwerking met Vattenfall (voorheen Nuon)-

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.