Erkende loodgieters en duurzaamheid

Duurzame ontwikkelingen en duurzaamheid zijn in Nederland de laatste twintig jaar bekende begrippen geworden. Ons verbruik en manier van leven heeft een grote invloed op het klimaat.

Zéker in Nederland is ons verbruik groot. Ondanks dat wij maar een klein landje zijn, is onze ecologische voetafdruk wereldwijd één van de grootste. Niet iets om trots op te zijn….

Zuiniger stoken, minder verbruik en hergebruik van materialen dragen allemaal een steentje bij om duurzamer te leven en onze negatieve invloed op het klimaat te verminderen. Ook de klussen die door loodgieters in en rond je huis worden gedaan, kunnen bijdragen aan een duurzamer huishouden.

Kennis van erkende een loodgieter

Een zuinige cv-ketel is niet alleen een besparing in de maandelijkse stookkosten maar zorgt ook voor zuiniger verbruik van energie en heeft dus invloed op het klimaat. Een erkend loodgieter kan adviseren welke cv-ketel zuinig werkt en voldoende capabel is voor je huis. Om de cv-ketel nog beter aan te passen op iedere unieke gezinssituatie kan er gekozen worden voor het aansluiten van een thermostaat die programmeerbaar is. Deze kan zó ingesteld worden dat het huis warm is als je thuis bent en in rust is tegen de tijd dat je weer op pad gaat. Op deze manier bespaar je niet alleen veel geld, maar ben je ook duurzaam bezig.

plumb

Een loodgieter uiteenlopende werkzaamheden uitvoeren en/ of je adviseren, over duurzame oplossingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een waterbesparende douchekop of het isoleren van leidingen. Het zijn zaken die je heel goed zelf kunt uitvoeren maar de loodgieter kan je precies vertellen welke douchekop het beste effect heeft en welk materiaal de hoogste isolatiewaarde heeft. Daarnaast weet hij alles over een zonneboiler of een warmtepomp.

Erkende loodgieters zijn bekend met de duurzame ontwikkelingen binnen hun vakgebied en kunnen je adviseren over de juiste aankoop om het klimaat te sparen.

– Deze blogpost is gesponsord –

Author: Sophia

Communicatie | Schrijver | Keukenprinses | Fan van duurzame gadgets | Verantwoorde cosmetica | Trend watcher op het gebied van duurzaamheid| Mijn kinderen verdienen het beste!

Share This Post On

1 Comment

  1. Interessant om te lezen, mijn loodgieter kon mij inderdaad goed adviseren over duurzame oplossingen. We hebben nu een douche met een waterbesparende kop, daar ben ik erg blij mee. Het is fijn als iemand wat tips en tricks kan delen en veel vakkennis heeft!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.