Duurzaam huishouden begint bij goed advies

De energieprijzen die steeds verder stijgen en de wetenschap dat fossiele brandstoffen zoals gas en olie opraken zijn onderwerpen die de laatste jaren wereldwijd hoog op de agenda staan. Onze – Nederlandse – ecologische voetafdruk is één van de grootste ter wereld en het gemiddeld verbruik van onze energie staat wereldwijd in de top tien. De laatste twintig jaar is er een zoektocht gaande naar alternatieven en duurzame oplossingen zoals zon- en windenergie. Een erkend loodgieter is op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen, binnen zijn branche, op het gebied van duurzaamheid.

Duurzame oplossingen in huis of bedrijf

Zuinig gebruik van water, gas en elektriciteit is natuurlijk de eerste winst maar ook de aanpassing van verschillende apparatuur kan hierin een grote rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan zaken die je zelf kunt realiseren: een zuiniger wasmachine, waterbesparende koppen op kranen en minder lang douchen. Een vakkundig loodgieter kan je huis, maar ook het bedrijfspand voorzien van uiteenlopende duurzame oplossingen. Denk hierbij aan thermostaatknoppen op de radiatoren in huis, een programmeerbare thermostaat in de huiskamer en bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen op het dak, het installeren van een zonneboiler of een warmtepomp.

Kennis is goud waard

Dergelijke oplossingen zijn door de loodgieter vakkundig te installeren op de huidige cv installatie of kan gecombineerd worden met een volledig nieuw verwarmingssysteem. Een loodgieter kan precies vertellen welk verwarmingssysteem het beste rendement levert in jouw situatie en wat de terugverdientijd is op deze investeringen. Hierbij houdt hij rekening met de gezinssamenstelling en je gewoontes.

 In verschillende gemeentes zijn, onder bepaalde omstandigheden, subsidies mogelijk om de aanschaf van duurzame apparatuur zoals zonnecollectoren aantrekkelijker te maken. Hierover kun je informatie inwinnen bij jouw gemeente!

 De aanschaf van duurzame apparatuur kan een flinke investering zijn, maar je houdt er aan het eind van het jaar een leuk zakcentje aan over én je draagt bij aan een duurzamer klimaat op deze manier creëer je een persoonlijke ecologische voetafdruk.

– Deze blogpost is gesponsord –

Author: Sophia

Communicatie | Schrijver | Keukenprinses | Fan van duurzame gadgets | Verantwoorde cosmetica | Trend watcher op het gebied van duurzaamheid| Mijn kinderen verdienen het beste!

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.