Zonnepanelen aanschaffen in 2022

Zonnepanelen zijn steeds vaker te zien in het Nederlandse straatbeeld. Er zijn hier verschillende redenen voor en er komt veel kijken bij het aanschaffen van zonnepanelen. Ten eerste is het belangrijk voor een duurzamere wereld en de zonnepanelen voor schone groene energie.

Vergeleken met fossiele brandstoffen is dit een stuk duurzamer en is dit een van de belangrijkste redenen waarom mensen zonnepanelen aanschaffen. Daarnaast ben je onafhankelijk van energieleveranciers en ben je in staat om je eigen energie op te wekken. Dit betekent dat je niet meer afhankelijk bent van prijsfluctuaties en dat je de prijs van je eigen energie bepaald. Maar wat zijn de financiële voordelen precies? En wat zijn de beste zonnepanelen in 2022? In dit artikel gaan we bovenstaande vragen beantwoorden zodat je er meer over te weten komt.

Financiële voordelen

Voordat je zonnepanelen aanschaft wil je vast en zeker de financiële voordelen weten. Vanaf het moment dat je de zonnepanelen laat monteren, bespaar je al op de kosten van je energieverbruik. Afhankelijk van de zon bespaar je gemiddeld genomen ongeveer 500 euro per jaar en is dit berekend per 10 zonnepanelen. In de winter kan het zijn dat de panelen misschien niet je volledige energiebehoefte voorziet, maar in de zomer wekken ze eigenlijk juist meer energie op.

Wanneer je teveel energie opwekt, wordt dit in mindering gebracht op de afgenomen energie. Dit wordt ook wel saldering genoemd en hier zit een maximale limiet aan. Wanneer je de grens overschrijdt ontvang je een vergoeding per kWh die je niet gebruikt.

Verkoop je jouw woning? Mooi, want met zonnepanelen is je woning meer geld waard en dat komt door het energielabel. Een duurzaam energielabel zorgt voor een hogere vraagprijs en dat je woning sneller verkocht kan worden. Zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 20 jaar en dit betekent dat het een slimme investering is. De zonnepanelen verdienen zich binnen 6 tot 10 jaar terug. Na deze terugverdienperiode generen de panelen alleen maar pure winst.

Wat zijn de beste zonnepanelen in 2022?

Je hebt diverse soorten zonnepanelen en deze vervullen verschillende wensen en behoefte. Er zijn enkele tier 1 merken, die een hoge kwaliteit en meer vermogen hebben. De SunPower zonnepanelen zijn een van de beste op dit moment. Een levensduur van 40 jaar met een productgarantie van 25 jaar. Een rendement van 22.5% maakt het een van de betere zonnepanelen op de markt.
De HT Solar is ook een merk van een tier 1 producent en heeft een hoog rendement, daarnaast ook een hoog vermogen. HT Solar voldoet aan de hoogste productie standaarden en aan strenge kwaliteitsnormen. JA Solar is een beursgenoteerde tier 1 fabrikant en heeft één van de beste zonnepanelen op de markt. Goede garantievoorwaarden en een hoog rendement zorgen ervoor dat het een van de beste zonnepanelen in 2022 is.

Hou deze merken van tier 1 producenten in je achterhoofd wanneer je op zoek bent naar een aanbieder. Heb je een aanbieder in de omgeving gevonden? Neem contact op en vraag eventueel welke tier 1 zonnepanelen ze hebben in het assortiment.

Gesponsorde blogpost van Top-X-

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.