Zonnepanelen kopen of huren?

Was het opwekken van zonne-energie door het plaatsen van zonnepanelen op je dak als consument zo’n tien jaar terug nog vrij bijzonder? Vandaag de dag is het juist steeds meer mainstream om qua energie zo zelfvoorzienend mogelijk te zijn. Terwijl een nul-op-de-meter woning voor de meeste mensen nog niet haalbaar is, is het opwekken van zonne-energie dat juist wél. De laagdrempelige instap in de zonne-energiemarkt heeft onder andere te maken met het uitgebreide aanbod van energieleveranciers als Greenchoice. Door huizeneigenaren/huurders naast koop ook de optie te bieden om zonnepanelen te huren, kan nu vrijwel iedereen gemakkelijk zonne-energie opwekken.

Zonnepanelen: kopen of huren?

Zonnepanelen kopen van Greenchoice of huren? Hoe maak je nou de keuze ? Uiteraard heeft het op de eerste plaats te maken met je budget. De aanschaf van zonnepanelen, ondanks de dalende prijs en diverse overheidssubsidies, is een kostbare aangelegenheid. Niet iedereen heeft enkele duizenden euro aan ruimte om te investeren in deze vorm van groene energie. Daarnaast speelt het ook mee of je in een huur- of koopwoning zit. Huurders zijn minder snel geneigd om dergelijke aankopen te doen voor een huis waarvan ze geen eigenaar zijn. Overigens zijn zonnepanelen ook mee te verhuizen, maar dit brengt een extra kostenpost met zich mee die een kan drempel zijn voor huurders.

Huren van zonnepanelen bij Greenchoice

Als we kijken naar Greenchoice, een van de voorlopers voor het leveren van groene energie in Nederland, is er voor ieder wat wils. Wil je direct profiteren van zelf opgewekte duurzame energie? Dan kun je via ZonHuur van Greenchoice een dakscan doen. De energieleverancier kijkt samen met jou naar de ligging van je dak om te bepalen of deze gunstig is voor zonnepanelen. Zo ja, dan kun je vanaf 8 zonnepalen laten plaatsen. Deze 8 panelen kun je al huren vanaf 33 euro per maand.

Toch zonnepanelen kopen?

Heb je een eigen huis en ben je klaar om je eigen energie (gedeeltelijk) op te wekken? Dan kun je ook een dakscan ZonKoop doen waarbij je online ziet hoeveel je bespaart met zonne-energie. Vervolgens krijg je een vrijblijvende offerte toegestuurd op basis van je wensen. Neem je naast ZonKoop van Greenchoice ook groene gas en stroom af (Wind uit Nederland), dan krijg je ook nog eens een combivoordeel!

Wek jij je eigen energie al op? Deel je ervaring hieronder!

Deze blogpost is een samenwerking met Greenchoice

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.