Beter dan een moestuintje!

Heb jij ook gespaard voor die populaire moestuintjes bij de supermarkt maar boek je weinig succes? Geen paniek. Met deze simpele handleiding heb je een moestuintje in een handomdraai. Helemaal in het cradle to cradle gedachtegoed.

Het is verrassend simpel. Een heleboel groentesoorten kunnen opnieuw groeien uit de restjes die je normaal op de composthoop zou gooien. Zo zijn lente-uitjes, sla, of venkel al binnen een week teruggegroeid!

c04a5b73-4327-4a98-b62a-ec37d7490b9a--17284102424_ebc4e4a172_b

Stap 1: niet weggooien

Gebruik je groenten zoals je gewend bent maar bewaar de laatste paar centimeter. Bij romeinse sla, paksoi of selderij heb je zo’n 7 centimeter nodig. Ga je voor lente-ui of prei, bewaar dan de onderkant en laat een paar centimeter wit zitten. Gebruik een iets hoger glas zodat ze niet omvallen tijdens het groeien. Experimenteer ook met knoflook en uien.

f4aa0870-2d30-4814-a25d-2563c5467f78--17720419469_216cd4b908_b

Stap 2: water

Zet de onderkant in een laagje water en zorg voor genoeg zon. Ververs het water regelmatig.

Stap 3: wachten

Nu moet je even geduld hebben. Je groentes zullen met enkel water en zonlicht teruggroeien. Daarna kun je weer terug naar stap 1.

Met dank aan food52

***
Afbeeldingen: Milou/Duurzaamheidskompas.nl

Lees tip:  Food & more met Kerime

Author: Milou

Architect | Van haar passie haar beroep gemaakt | Leergierig | Eens per week op de yogamat te vinden | Duurzaam bouwen als vanzelfsprekendheid | Droomt van een eigen moestuin

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.