Gezonde kinderijsjes maken

We hebben de afgelopen dagen genoten van tropisch weer! En bij warme temperaturen rijst er bij de kinderen altijd de vraag ‘Mama, mogen we een ijsje?’.Zelf ben ik niet zo’n liefhebber van ijs (I know, waarschijnlijk als een van de weinig vrouwen op de wereld 😉 ). Maar ik wil de kids natuurlijk niet hun lievelingstoetje ontzeggen. Een gulden middenweg: zelf gezonde kinderijsjes ofwel vruchtenijslolly’s maken!

Zelf ijsjes maken

Je kunt vrijwel alle soorten fruit gebruiken om zelf ijslolly’s te maken. Denk aan kiwi, banaan, frambozen, bessen, granaatappel en meer. Deze keer had ik aardbeien in huis die te rijp en slap waren om in een fruitsalade te verwerken, maar uitstekend waren om ijslolly’s van te maken. Je kunt een 100% gezond ijs maken zonder toegevoegde suikers. In dit geval heb ik wel biologische palmsuiker gebruikt om de wat zure smaak van de aardbeien te verhullen. Een ieder andere suikersoort is prima, afhankelijk van waar je voorkeur naar uitgaat of wat je op dat moment in huis hebt.

BPA-vrije ijsvorm

Om ijslolly’s te maken, heb je een speciale ijsvorm nodig. Deze kun je bij de meeste huishoudwinkels kopen. Let wel dat er ook veel goedkope zooi te koop is. Ik heb zelf vooral gelet op de BPA-vrije plastic waar de ijsvormen van zijn gemaakt. Als je bij een eco webshop shopt, heb je kans dat je goede kwaliteit gifvrije producten vindt. Keerzijde is wel dat ecoshops vaak hogere prijzen hanteren dan een ‘gewone’ huishoudwinkel.

zelf vruchten kinderijsjes maken duurzaamheidskompas

Bereiding

Ingredienten:
klein bakje aardbeien (voor ongeveer 4 ijsjes)
2 dessertlepels biologische, onbewerkte suiker

Verder nodig:
blender of hakmolen
BPA-vrije ijsvorm (set van 4)

zelf vruchten ijsjes maken duurzaamheidskompas

Was de aardbeien en doe ze in een vergiet. Snijd de top van de aardbeien eraf en doe ze vervolgens in de blender of hakmolen. Voeg twee dessertlepels suiker toe. Maal alles fijn, totdat er een redelijk egaal papje ontstaat.

zelf vruchten ijsjes maken duurzaamheidskompas

Schep het mengsel in de ijsvormpjes en zet deze weg in de vriezer. Na ongeveer 4 uur heb je heerlijk gezonde vruchtenijsjes klaar!

zelf gezonde kinderijsjes maken duurzaamheidskompas

Eet smakelijk!

Check meer gezonde recepten voor jezelf of je gezin.

Maak je zelf ook weleens ijsjes of heb je een tip of truuk? Laat je reactie achter.

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.