Pimp je parasol

De zomer dient zich al aan. Met lekkere, tropische temperaturen, zitten wij straks graag buiten met het hele gezin. Maar soms wil je toch wel even in de schaduw bijkomen. En met kleine kinderen is een parasol in de zomer zeker geen overbodige luxe. Ben je een beetje uitgekeken op de oude die je hebt liggen, maar werkt deze nog prima? Dan is weggooien zonde!Met deze DIY geef je je verweerde parasol een vrolijke of exotische look te voor de komende jaren.

DIY - parasol - duurzaamheidskompas

Wat heb je nodig?

Versieringen, zoals ledlampjes, kunstbloemen, lampionnen, etc.
Nijptang
Schaar
IJzerdraad
Trap

DIY- parasol - duurzaamheidskompas

Belangrijk is dat je parasol makkelijk in gebruik blijft. Let dus op hoe de parasol opent en bedenk op welke plaatsen deze beter niet versierd kan worden. Sorteer vervolgens de bloemen, lampjes of slingers en maak ze gebruiksklaar. Denk vooral uit of the box; heb je ergens een doos versiersels liggen van pasen of kerst? Wie weet liggen daar nog bruikbare spullen tussen die momenteel stof aan het vangen zijn.
Ik heb de bloemen die ik wil gebruiken voor de parasol met de nijptang van elkaar losgemaakt en vervolgens gebundeld met behulp van ijzerdraad.

DIY - parasol - duurzaamheidskompas

Uiteindelijk krijg je een lange slinger die je naar wens kunt draperen. Je bevestigt de slinger aan de parasol met ijzerdraad. Andere creatieve manieren zoals draad, snelbinders of tie ribs zijn natuurlijk ook prima. Daarna weef je als het ware de slinger door de parasol. Kijk ondertussen ook of de parasol nog dicht gaat. Niets zo vervelend om daar te laat achter te komen en de boel opnieuw te moeten decoreren 😉

DIY - parasol - duurzaamheidskompas

Als laatste plaats je de lampjes en verstop je de batterij en de kabel tussen de blaadjes in. Eindstand: een exotische parasol die je een vakantiegevoel geeft dicht bij huis!

DIY parasol duurzaamheidskompas

Heb jij ook zomerse DIY tips? Deel ze hieronder met ons!

Author: Güler

Carpe diem huismoeder | Definitely Do-it-Yourself'er | Kunst & Cultuur | Bespaarkoningin | Budgetcontrole-freak | Hergebruik is het nieuwe kopen

Share This Post On

1 Comment

  1. Wat een creativiteit. Knap werk!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.