Rescued: fles wordt lamp

Lege flessen of kruikjes die niet in de glasbak kunnen, ze staan al een tijdje te wachten tot ik ze weggooi. Eigenlijk zonde dacht ik steeds. Ik zou ze kunnen uitwassen en in gebruik nemen als vaasje.

Na wat puzzelen, passen en meten ontstond het idee voor deze hanglamp. Een standaard fitting is precies groot genoeg. En de hals kan gebruikt worden om het snoer door te halen. Ik koos voor een mat zwart kruikje zonder opdruk in combinatie met een (hergebruikt) zwart snoer. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Er zijn allerlei soorten en kleuren (strijkijzer)snoer te koop om jouw persoonlijke draai aan dit project te geven. Hoe maak je een zelf een lamp? Nou, aan de slag!

DIY zelf een lamp maken duurzaamheidskompas

Stap 1: open (laten) slijpen

Om het licht door te laten moet de bodem eruit. Dit kun je zelf doen met een precisie zaagmachine of laten doen bij een bouwmarkt. Denk goed na over de spreiding van het licht voordat je de maat bepaalt. Hier is voor een hoogte gekozen van +20 cm.

Stap 2: de fitting bevestigen

Zet de trekontlaster vast in de fitting. Knip het snoer op maat en strip de uiteinden. Vervolgens haal je het snoer door de flessenhals en zet je deze vast in de fitting. Deze video kan je daarbij helpen.

Draai de trekontlaster aan zodat het snoer klem komt te zitten en deze het gewicht van de fles kan dragen.

Stap 3: draai het lampje in en je bent klaar

Natuurlijk wel een LED lampje hè! 🙂

DIY zelf een lamp maken duurzaamheidskompas 2

Wat heb je nodig?

Lege fles of kruikje: open (laten) slijpen

Snoer: van een oude lamp

Trekontlaster: www.snoerboer.nl (vanaf €0,65)

Fitting: www.snoerboer.nl (vanaf €1,45)

Author: Milou

Architect | Van haar passie haar beroep gemaakt | Leergierig | Eens per week op de yogamat te vinden | Duurzaam bouwen als vanzelfsprekendheid | Droomt van een eigen moestuin

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.