Tutorial: Tablet hoes maken

Zelf dingen maken: een ware, duurzame trend. Je hoort het overal. Iedereen kent wel iemand die een creatieve hobby heeft, zoals sieraden maken, breien of kleding ontwerpen. Voor alle creatievelingen onder ons, hebben twee Duurzaamheidskompas bloggers de workshop ‘Maak je eigen tablet hoes’ gevolgd. Hieronder stap voor stap hoe je zelf aan de slag kunt voor een coole, maar vooral authentieke en duurzame hoes voor je tablet (of gsm).

Je hebt nodig: scharen, brede en dunne plakband, oude tijdschriften, (glitter, knoopjes en een lijmpistool zijn optioneel). Zorg ook voor wat lekkers tussendoor, want vergis je niet, je bent aan een tablet hoes, afhankelijk van je handigheid toch wel 2 tot 3 uur kwijt.

Duurzaamheidskompas_zelf_tablet_hoes,_maken_duurzaam

duurzame_gsm_hoes_duurzaamheidskompas_8
Eerst zoek je wat sferen en kleuren bij elkaar die je graag zou willen terugzien in je creatie. Vervolgens scheur je deze bladzijden uit de tijdschriften en begin je met het vouwen. Het is raadzaam om vooraf op te meten hoe groot/breed de hoes zou moeten zijn. Je telt de breedte op bij de lengte om te bepalen hoe breed je vlechtwerk dient te zijn.

duurzame_gsm_hoes_duurzaamheidskompas_4duurzame_gsm_hoes_duurzaamheidskompas_3

Nadat je flink wat vouwwerk heb verricht, kun je beginnen met het vlechtwerk.

Als je klaar bent met een zijde, dan kun je deze afplakken met laagjes plakband. Dit verhoogd de gebruikersvriendelijkheid en duurzaamheid. Bovendien wordt je hoes hier stevig en spat water-proof van.

duurzame_gsm_hoes_duurzaamheidskompas_2

duurzame_gsm_hoes_duurzaamheidskompas_7

Het aan elkaar plakken van de stukken is wat puzzelen. Hier geldt vooral, wees niet zuinig met plakband. Beter teveel afplakken, dan te weinig. Mocht je een gsm hoes maken, denk dan ook aan een lintje o.i.d., zodat je je gsm gemakkelijk uit het hoesje kunt schuiven.

Als afwerking zou je ook glitter kunnen gebruiken, maar je kunt ook denken aan het plakken van kleine knoopjes e.d. met een lijmpistool. Zie hieronder het resultaat: een zelfgemaakte tablet- en gsm hoes van papier!

duurzame_gsm_hoes_duurzaamheidskompas_1

 

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.