Amsterdam heeft eerste Nederlandse vegan supermarkt

Na een succesvolle crowdfunding campagne met meer dan 200 investeerders is het Vegan Fresco gelukt om de eerste vegan supermarkt van Nederland op te richten. De supermarkt met uitsluitend en 100% vegan en plantaardige producten met de naam Vegan Fresco opent deze week officieel zijn deuren aan de Jan Evertsenstraat 23 in Amsterdam. Vegan Fresco biedt het allergrootste assortiment vegan en plantaardige producten van Nederland.

“Het is niet mijn doel om iedereen vegan te maken, maar met het oog op de toekomst van onze planeet vind ik het wel belangrijk dat we het makkelijker maken om voor alternatieven te kunnen kiezen en daaraan draagt onze supermarkt bij.”
Oprichter James Fresco

image

Groene stroom, geen plastic tasjes en elektrische bezorgdiensten

Vegan Fresco is zo duurzaam mogelijk ingericht met bijvoorbeeld een extra warmte-isolerende laag op het plafond en elektrische verwarming. Daarnaast is alle verlichting led en gebruiken zij hightech energiezuinige koeloplossingen. Fresco licht toe: “Met betrekking tot het assortiment streven wij naar een aanbod van producten en producenten die rekening houden met milieu efficiënte productie, verpakkingen en logistiek. We maken gebruik van groene stroom, gebruiken geen plastic tasjes, we reinigen met verantwoorde schoonmaakmiddelen, onze afvalstromen zijn volledig gescheiden en we zullen werken met elektrische bezorgdiensten.”

Vegan Fresco Webshop

Fresco bereikte 144% van het streefbedrag bij een crowdfundingcampagne afgelopen najaar. Dankzij het streefbedrag van 150.000 euro is het nu ook mogelijk om een webshop te openen zodat heel Nederland de producten van Vegan Fresco kan bestellen en laten bezorgen.

Bron: persbericht Fresco
Afbeelding: Fresco

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.