App Too Good To Go gaat voedselverspilling tegen

35.000. Zo veel maaltijden redden de gebruikers van de app Too Good To Go in zes maanden tijd van Nederlandse restaurants, hotels, bakkerijen en supermarkten. Restaurants en winkels moeten na sluitingstijd vaak heel veel eetbare maaltijden of ander eten weggooien. Too Good To Go biedt een platform om dit overtollig eten met een flinke korting, tot wel 70%, te verkopen. Zo wil Too Good To Go voedselverspilling tegengaan en zorgen dat overtollig eten op het bord belandt in plaats van in de vuilnisbak.

Voedselverspilling in Nederland

In Nederland wordt er tussen de 105 en 152 kilo eten per persoon per jaar weggegooid. De hoeveelheid voedselverspilling voor de totale voedselketen, inclusief de consument, ligt hiermee tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton per jaar. En dat is niet alleen zonde van het lekkere eten, maar ook verschrikkelijk slecht voor het milieu. In Europa wordt 6% van de totale uitstoot van broeikasgassen door mensen veroorzaakt door voedselverspilling.

Voedselverspilling is een groot probleem, maar een ogenschijnlijk kleine oplossing kan grote impact hebben. In Nederland is Too Good To Go pas net gelanceerd en met het redden van meer dan 35.000 maaltijden is er al ongeveer zo’n 70.000 kilo CO2 uitstoot voorkomen. Wereldwijd zijn er met Too Good To Go al 5 miljoen maaltijden gered! De kracht van het concept zit hem in de eenvoud en toegankelijkheid.

“Een win-win-winsituatie voor de aangesloten partners, de klant én het milieu”
Joost Rietveld Countrymanager Too Good To Go Nederland

Actief in grote steden en aan het uitbreiden

Zes maanden na de lancering van Too Good To Go in Amsterdam, is de app inmiddels uitgebreid naar Utrecht, Rotterdam, Den Haag en buiten de vier grote steden ook al beschikbaar in Zaandam, Leiden, Delft, Groningen en Enschede. Too Good To Go sprak na de lancering de ambitie uit om snel buiten de vier grote steden ook beschikbaar te willen zijn. Dit jaar heeft Too Good To Go de ambitie in alle provincies actief te zijn.

Lees tip:  Over grenzen verleggen en voedselverspilling

De app is momenteel actief in acht Europese landen. In Nederland werd Too Good To Go op 22 januari 2018 gelanceerd in Amsterdam. De app heeft ondertussen rond de 70.000 geregistreerde gebruikers en 350 partners in negen Nederlandse steden. Marqt, Exki, Mercure Hotels en Vlaamsch Broodhuys zijn al aangesloten. Maar je vind ook lokale, ambachtelijke locaties in de app zoals Waldo’s Patisserie in Amsterdam, Hinkelman in Utrecht of Feel Good in Groningen.

Makkelijk in gebruik

De app is gebruiksvriendelijk. Op de kaart of in de lijst kun je bekijken welke locaties iets lekkers voor je klaar hebben liggen tegen sluitingstijd. Vervolgens bestel en betaal je direct in de app en haal je het zelf op bij de locatie. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is dus een verrassing.

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.