Bundels: mijlpaal crowdfunding

Twee weken na het begin van de crowdfundingcampagne Wassen zonder Waste is de eerste mijlpaal behaald: 100%.

“We hadden dit niet verwacht! Met de steun van bijna 70 ambassadeurs zetten we een mooie stap richting Wassen zonder Waste. Tegelijkertijd zien we dat er meer mogelijk is. Ons doel is minimaal 200 ambassadeurs, dan is er voldoende basis om meteen door te pakken naar andere huishoudelijke apparaten die nu onnodig veel afval veroorzaken.”
medeoprichter Wouter Buijze

Weg met de weggooi economie

Bijna elk huishouden heeft wel een wasmachine. Jaarlijks worden 600.000 wasmachines gekocht én afgedankt in Nederland. Dat is niet nodig. Door consumenten toegang te geven tot goede apparaten die efficiënt gebruikt worden en hergebruik mogelijk te maken, kunnen we wassen zonder afval. Schone was wordt een service, maar dan wel met een apparaat in huis. Bundles noemt dit wasabonnementen. Dit geeft veel voordelen voor de consumenten, fabrikanten en het milieu en zet het systeem volledig op zijn kop.

Circulaire economie: een belangrijke systeemverandering

Het systeem dan Bundles voor ogen heeft vereist ander, duurzamer, gedrag van fabrikanten, dienstverleners en consumenten. Om te laten zien dat hun nieuwe business model de toekomst heeft en consumenten kennis te laten maken met het concept startte het Bundles team een crowdfundingcampagne op OnePlanetCrowd. De campagne gaat om het mobiliseren van ambassadeurs, mensen die hun wens en geloof uitspreken en die zich inzetten om de circulaire beweging te versnellen.

“Voor veel mensen is wassen zonder een eigen wasmachine nog erg nieuw. Daarom wisten we niet goed wat we konden verwachten. Dat zoveel mensen meedoen, terwijl ze nog een prima wasmachine thuis hebben staan, is fantastisch”
oprichter Marcel Peters

Voor iedereen die de circulaire economie een warm hart toe draagt, is de crowdfundingcampagne van Bundles een concrete mogelijkheid om mee te doen. Niet pas als je wasmachine of droger stuk is. Je kan nu alvast laten zien dat je gelooft in de circulaire economie door een stukje abonnement te reserveren. Tot 31 juli kan je de circulaire missie van Bundles steunen.

Voor meer informatie of om Bundles te steunen:
One Planet Crowd
Bundles

***
Afbeelding: Wassen zonder Waste

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.