Cappuccino meest vervuilende drankje

Bron: hln.be

Goed drinken, dat is bij de hitte dezer dagen het devies. Maar wát je drinkt, kan nogal een verschil maken voor het klimaat. Zo is de klimaatimpact van cappuccino een veelvoud van die van thee, sap of een biertje. 

Dat blijkt uit onderzoek van MilieuCentraal. Koffie verkeerd is de ‘biefstuk onder de drankjes’ en het meest onvriendelijk, concludeert de voorlichtingsorganisatie. De klimaatvriendelijkste dorstlesser is, niet heel verrassend, kraanwater. Dat is tevens het meest gedronken vocht: de gemiddelde Nederlander drinkt twee glazen water per dag.

Daarna volgt koffie. De klimaatimpact daarvan hangt sterk af van de hoeveelheid melk die je erin doet. Drink je zwarte koffie, dan is de impact relatief laag. Bij cappuccino of koffie verkeerd komt al gauw vier keer zoveel CO2 vrij, blijkt uit de vergelijking. Daarin is onder andere gekeken naar de teelt van grondstoffen, het transport, de verpakking en het energieverbruik door het koelen of verwarmen van dranken. Zo schiet de klimaatimpact van koffie en thee omhoog als je er te veel van zet. Maar zelfs dan blijft thee een van de klimaatvriendelijkste dranken.

Lees het artikel verder op hln.be
Afbeelding: Hussain Ibrahim via Unsplash

Lees tip:  Kop koffie zonder koffiebonen: Nederlandse startup pakt wereldprimeur

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.