Collectief voor Zonne-energie

Volgens Natuur en Milieu zijn Zonnepanelen hot. Al meer dan 5.000 mensen reserveerden de afgelopen weken pakketten zonnepanelen voor particulier gebruik. De actie loopt nog tot en met 16 maart 2012.

De actie Zon Zoekt Dak die op 29 januari dit jaar van start is gegaan, is een groot succes. Naar aanleiding van de collectieve inkoopactie hebben al 5.375 mensen een pakket zonnepanelen gereserveerd. Dat zijn ruim 35.000 zonnepanelen, ofwel een vermogen van 8 Megawatt. Na bezoek van de leverancier, die beoordeelt of het dak inderdaad voor zonnepanelen geschikt is, kunnen de reserveringen worden omgezet in een bestelling. Indien alle gereserveerde panelen worden besteld, kan Zon Zoekt Dak het geïnstalleerde vermogen aan zonnepanelen bij consumenten met acht procent laten groeien.

‘Mensen vinden het fantastisch om zelf schone energie op te wekken en de stroommeter terug te zien lopen,’ zegt Olof van der Gaag van Natuur & Milieu. ‘Zonnepanelen op je dak zijn nu eenvoudig en niet duur,’ zo verklaart hij het succes van Zon Zoekt Dak.  ‘Wij nemen alle gedoe van aanschaf en installatie uit handen en mensen zien dat zonnepanelen een prima investering zijn.’ Onlangs berekende Natuur & Milieu dat de stroom van zonnepanelen op de eigen woning inmiddels voordeliger is dan stroom van energieleveranciers.

Als leek heb ik weinig kennis met betrekking tot het installeren van zonnepanelen en het opwekken van zonne-energie. Ook de gemiddelde kostprijzen en wat je bespaart was mij onduidelijk. Op internet kwam ik de website Prijs Zonnepanelen tegen. Ook op de sites Zonnepanelen Informatiepunt en Zonnepanelen Informatie wordt het een en ander uitgelegd. Voor degenen die een weloverwogen beslissing willen nemen en eerst antwoord willen op enkele hamvragen, is het denk ik handig om enige kennis te vergaren over het onderwerp.

Lees tip:  Zonnepanelenactie 'Zon Zoekt Dak'

Mensen die willen profiteren van de inkoopactie kunnen tot en met 16 maart 24.00 uur  een pakket reserveren via www.zonzoektdak.nl. Daarna is de inschrijving gesloten.

Over Zon Zoekt Dak
Natuur & Milieu heeft in samenwerking met de ASN Bank de vele aanbieders van zonnepanelen in Nederland vergeleken. Na een beoordeling op basis van service, kwaliteit, duurzaamheid, ervaring en een biedingsronde is één leverancier (Solar Living) geselecteerd. Met één druk op de knop kunnen mensen zonnepanelen reserveren en daarna wordt alles voor hen geregeld.

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.