Design mondkapje Nic&Mic

Handgemaakte zitzakken en kussens van geupcycelde stoffen. Dat is wat het Nederlandse bedrijf Nic&Mic normaal gesproken in Zuid-Afrika laat produceren. Door de coronacrisis hebben zij het naaiatelier omgebouwd tot plek waar hoogwaardige, niet-medische mondkapjes worden geproduceerd. Stijlvol en kleurrijk. Voor elk verkocht mondkapje wordt er één mondkapje in Zuid-Afrika weggegeven.

De samenwerking

Al jarenlang werken Nic&Mic samen met het Zuid-Afrikaanse Ashanti Design. De goede contacten hebben ervoor gezorgd dat er snel kon worden ingespeeld op de wereldwijde pandemie die zich nu voordoet. Nic&Mic en Ashanti Design hebben ervoor gekozen om een hoogwaardig en comfortabel niet-medisch gezichtsmasker te maken.

Eigenschappen masker

Het masker is voorzien van een neusstrip waardoor het inademen van lucht via de zijkanten wordt geminimaliseerd. Bij het masker worden 36 vervangbare filters (polypropyleen, Polyester en PAA) geleverd die getest en goedgekeurd zijn door Stellenbosch University. De 36 filters is genoeg voor 6 maanden dagelijks gebruik, veilig én duurzaam.

Buy One Give One

Met 10% van de omzet worden twee Zuid-Afrikaanse projecten gesteund. Voor elk verkocht mondkapje wordt één mondkapje weggeven aan lokale inwoners en in de armste wijken worden speciale punten opgezet waar men makkelijk en veilig handen kan wassen zonder dat er een aansluiting op het waternet nodig is.

De mondmaskers kunnen als pre-order besteld worden.

Bron: persbericht Nic&Mic

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.