Docu ‘The Next Black’ over toekomst kleding

Is het mogelijk een jurk te kweken in een vat met vloeistof? Is draagbare technologie eindelijk een feit? In de documentaire ‘The Next Black’ reist AEG de wereld over en spreekt met toonaangevende personen en bedrijven over de toekomst van kleding. De film beantwoordt vragen uit de industrie over actuele onderwerpen als ’fast fashion’ en draagbare technologie.

‘The Next Black’ verdiept zich in de toekomst van kleding

Het concept kleding staat op het punt een drastische verandering door te maken. Door nieuwe technologieën en innovatieve stoffen zal de manier waarop kleding wordt gedragen in de toekomst compleet veranderen. Tegelijkertijd zorgt de textielindustrie voor 20% van de wereldwijde watervervuiling. Er bestaan echter innovatieve manieren om de industrie duurzamer te maken.

AEG lanceerde medi mei j.l. ‘The Next Black’, een documentaire die onder meer dit vraagstuk onderzoekt.

next-black-docu-aeg-baronesso.com-duurzaamheidskompas

Op zoek naar antwoorden

De documentaire van 45 minuten, in samenwerking met award-winning productiehuis House of Radon geproduceerd, zoekt antwoorden op vragen uit de industrie: Zal fast fashion blijven bestaan? Zal draagbare technologie deel worden van onze dagelijkse outfits? Welke innovaties kunnen het concept van kleding veranderen en een meer duurzame kledingindustrie creëren?

Nieuwe generatie kleding

De documentaire gaat niet over de laatste mode, maar over de nieuwe generatie kleding. We zien een aantal pioniers op dit gebied, die hun mening geven over kleding en de toekomst ervan, waaronder duurzaamheidsspecialist Patagonia, gigant in technologische kleding StudioXO, het bekende sportmerk adidas, BioCouture, dat celluloseproducerende microben gebruikt om letterlijk kleding te kweken, en Yeh Group, een bedrijf dat een nieuwe manier heeft ontwikkeld om textiel te verven zonder ook maar één druppel water te gebruiken.

next-black-baronesso.com-duurzaamheidskompas

AEG en de kledingindustrie

AEG, producent van huishoudelijke apparatuur, is de initiatiefnemer van de documentaire. Naast innovaties in de kledingindustrie, die als doel hebben duurzamere productiemethoden te ontwikkelen, is ook de manier waarop mensen hun kleding verzorgen van grote invloed op het milieu. Als belangrijke doelstelling van het initiatief, wil AEG haar kennis delen en proactief deelnemen aan de dialoog, zodat zij volledig kunnen bijdragen aan een meer duurzame kledingindustrie.

Waar is de film te zien?

– Studio/K in Amsterdam op maandag 16 juni 2014.
– Humanity House in Den Haag op dinsdag 24 juni 2014, met gastspreker Natascha van der Velden.
Natascha is promovenda aan TU Delft en onderzoekt het gebruik van strategieën en methodes uit het productdesign bij de ontwikkeling van duurzame kleding.
YouTube
Facebook

Ga voor de laatste informatie en details over vertoningen in bioscopen bij jou in de buurt naar de website van AEG

***
Afbeeldingen: aeg.nl, baronesso.com

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.