E-waste 2.0 Challenge: ‘No time to waste!’

Voel je je geroepen om een groene held te zijn en de wereld een duurzamere plek te maken? Dit is je kans om je te bewijzen! E-waste 2.0 Challenge is op zoek naar vernieuwende ideeën omtrent het verzamelen van e-waste.

Waarom een Challenge?

Er wordt veel te weinig afgedankte elektrische apparatuur (‘e-waste’) ingeleverd voor recycling. Daarmee verdwijnen schaarse grondstoffen uit de kringloop en loopt de circulaire economie vast. Het Utrecht Sustainability Institute (USI), UtrechtInc en Wecycle organiseren daarom samen de E-waste 2.0 Challenge. Zij zijn op zoek naar inventieve toepassing van bijvoorbeeld social media, app of game die meer mensen motiveert om hun e-waste in te leveren.

Voor wie?

Studeer je aan HBO of WO, of ben je hieraan al afgestudeerd en op zoek naar werk of net gestart als ondernemer? Dien dan voor 23 september 2013 je originele idee in. Een deskundige jury beoordeelt de voorstellen, waarna de 10 beste ideeën worden genomineerd. De twee uiteindelijke winnaars krijgen de kans hun idee uit te werken met 10.000 euro ondersteuning van Wecycle, een inspirerende werkplek bij UtrechtInc voor 3 maanden en professionele ondersteuning.

Hoe werkt deelname?

Stuur jouw voorstel voor het verbeteren van e-waste-inzameling in jouw woonplaats met slimme ICT-toepassingen in 300 – 600 woorden, eventueel aangevuld met illustraties, vóór 23 september 2013 naar USI@UU.NL o.v.v. ‘Voorstel E-waste 2.0 Challenge’. Vermeld in het voorstel duidelijk jouw naam (en indien je in teamverband werkt ook die van jouw teamleden). Zorg dat contactgegevens vermeld zijn (mailadres en liefst ook telefoonnummer).

Is je briljant onderbouwen plan genomineerd? Dan krijg je van de organisatoren een budget van 500 euro om je elevator-pitch voor te bereiden voor 17 oktober 2013.

Lees tip:  Let's 'Wecycle'

Meer weten?

Wil je weten wat de exacte vereisten zijn voor deelname? Dan kun je hier meer info vinden.

De oproep van E-waste 2.0 Challenge is helder en duidelijk: “Laat de processor in je hoofd en apparatuur kraken en kom met creatieve oplossingen voor het inzamelen van e-waste in jouw woonplaats. Wacht niet te lang en ga aan de slag: no time to waste!”

***
E-waste 2.0 Challenge wordt gesponsord door Universiteit van Utrecht, Gemeente Utrecht, Provincie Utrecht en de Europese Unie.

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On