Ecover opent ‘Statiegeld Store’ in Antwerpen

Vorige week stemde het Europees Parlement met een overgrote meerderheid voor het verbod op wegwerpplastic. Een mijlpaal! Met dit verbod wordt een tiental plastic producten, waarvoor nu al alternatieven bestaan, tegen 2021 verboden. Europese Lidstaten zijn daarnaast verplicht ervoor te zorgen dat 90 procent van alle plastic drankverpakkingen tegen 2025 worden gerecycleerd. In België is recyclen nog geen vanzelfsprekendheid. Daar is statiegeld nog steeds een ontbrekende factor in het aanpakken van de plasticproblematiek.

Als je wilt dat plastic niet als afval wordt beschouwd, moet je er waarde aan geven, zoals met statiegeld. Met deze tijdelijke store willen we een sterk statement maken naar de consument, producent én de overheid. We roepen iedereen op hun PET-flessen te komen inleveren om zo te bewijzen dat statiegeld inderdaad werkt, zoals andere landen al ruimschoots hebben bewezen.
Tom Domen, Innovatie Manager van Ecover

Om het debat rondom statiegeld een duwtje in de rug te geven, introduceert Ecover de ‘Statiegeld Store’ in hartje Antwerpen. Tussen 15 en 17 november kan je in deze tijdelijke store je lege PET-flessen inleveren tegen een symbolische euro. Maar je kunt ook “Trash to Treasure” expo bezoeken. Elk object dat er te zien is, gebruikt gerecycleerd plastic als grondstof. En er worden ook designers van Nederlandse bodem tentoongesteld.

#Letsliveclean: Ecover’s rebelse strijd tegen wegwerpplastic

Onder het motto ‘let’s live clean’ voert het schoonmaakmerk Ecover een strijd tegen wegwerpplastic. Hun eigen verpakkingen zullen tegen 2020 allemaal uit 100% gerecycleerd plastic (PCR) bestaan. Onderdeel van de strijd is ook om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de waarde van plastic en samen te blijven zoeken naar oplossingen om onze enorme afhankelijkheid van plastic te minimaliseren.

‘Statiegeld Store’ Antwerpen

15 november tot en met 17 november 2018
Groendalstraat 14 Antwerpen
Openingsuren: 10:00 – 18:00 uur

***
Bron en afbeelding: Ecover

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.