Een stem tegen klimaatverandering

Welke oplossingen zie jij om onder de twee graden temperatuurstijging op aarde te blijven? Op welke wijze maken we de Nederlandse samenleving bewust van de gevolgen en oplossingen tegen klimaatverandering? Welk advies zou jij geven om een duurzame, innovatieve en welvarende economie te realiseren? Jij mag het zeggen want op het Klimaatplein is nu even iedereen de baas.

Eind 2015 vindt misschien wel de belangrijkste klimaattop ooit plaats in Parijs. Regeringsleiders gaan dan met elkaar in conclaaf en komen hopelijk tot het inzicht dat drastische maatregelen tegen klimaatverandering nodig zijn. Willen we de aarde sociaal, ecologisch en economisch in tact houden, dan moeten we onder de twee graden extra opwarming van de aarde blijven.

Klimaatakkoord-blog-header

Op het Klimaatplein kan iedereen die een positieve bijdrage aan de oplossing wil leveren, zijn gewenste maatregelen formuleren. Je kunt maximaal drie maatregelen noemen met maximaal 15 woorden per maatregel. Zo blijft het makkelijk leesbaar en inspirerend voor iedereen.

Alle inzendingen samen, vormen een voorstel voor een klimaatakkoord. Dit voorstel wordt voor aanvang van de belangrijke klimaattop in Parijs overhandigd aan staatssecretaris Mansveld van Milieu.

Ben je benieuwd naar welke maatregelen al zijn ingezonden en hoe ook jij kunt deelnemen? Check dan deze link.

***
Afbeeldingen: Klimaatplein.com, ucsandiegoextension.wordpress.com (uitgelicht)

Lees tip:  Ruim 300 maatregelen voor klimaatakkoord

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.