Een volle Dinner Train vertrok zondag voor Quiet Den Bosch

Quiet Den Boscgh viert hun vijfjarig jubileum groots met Dinner Train

Afgelopen zondag verliet een volle Dinner Train maar liefst twee keer vanaf Centraal Station ‘s-Hertogenbosch voor een bijzondere rit. Dit rijdende treinrestaurant was deze dag beschikbaar gesteld voor Quiet Den Bosch, een stichting die zich inzet tegen armoede. Zo wilde de stichting hun vijfjarig jubileum groots vieren. In de weken vooraf kon iedereen treinkaartjes kopen voor mensen die leven in armoede en op die manier zorgen voor een moment van geluk. En dat is gelukt.

“Wat men vaak niet weet is dat er naar schatting zo’n 9400 huishoudens in Den Bosch in armoede leven. Waarvan er 950 zijn aangesloten bij Quiet Den Bosch.”
Tessa van Berkel, projectleider van Quiet Den Bosch

Ruim 200 donaties voor een treinkaartje

In de weken vooraf maakte Quiet Den Bosch ‘lawaai’ voor mensen die in armoede leven door met een pop-up stiltecoupé door de Bossche binnenstad te trekken. Verschillende vrijwilligers, sponsoren, bekende en onbekende Bosschenaren namen plaats in de coupé en gingen het gesprek aan. Via een QR-code of via de website kon men een treinkaartje doneren voor een ander.

“Wat men vaak niet weet is dat er naar schatting zo’n 9400 huishoudens in Den Bosch in armoede leven. Waarvan er 950 zijn aangesloten bij Quiet Den Bosch,” vertelt Tessa van Berkel, projectleider van Quiet Den Bosch. “Voor onze members, zoals we hen noemen, zorgen we samen met sponsoren en donateurs voor geluksmomenten zoals gratis fietsreparatie, of een eventkaartje.”

De Dinner Train werd dankzij donaties voor beide ritten vol gereserveerd. Met het overige budget ontvangen de ‘treinmissers’ een kleine verrassing, zodat alle members het jubileum mee kunnen vieren. Doneren kan daardoor nog steeds.

Armoede bespreekbaar maken

Vanaf 2017 richt de stichting zich op het verzachten van armoede. Armoede oplossen kan niet. Wat wél lukt is om op lokaal niveau solidariteit te stimuleren en saamhorigheid te kweken door het creëren van geluksmomenten. Tessa: “Wij hadden nooit durven dromen dat de sneltrein waar we vijf jaar geleden zijn ingestapt al zoveel teweeg heeft gebracht. Zien hoe we samen met alle Bosschenaren de schouders eronder zetten om lokaal armoede te verzachten.”

Wereld Armoede Dag

Vandaag, maandag 17 oktober 2022, is het Wereld Armoede Dag. “Wat we vooral niet willen is dat we de ogen sluiten voor armoede. We blijven geluksmomenten creëren en zorgen voor een glimlach op iemands gezicht. Een kleine bijdrage in tijd, dienst of donatie is al waardevol voor onze members,” aldus Tessa. “Onze jubileumviering was mogelijk door alle donaties en zeker ook de bijdragen van onze sponsoren. Voor deze specifieke campagne hielpen de Dinner Train en lokale experts This is US, Megawatt en Studio Dani ons om nog meer lawaai te maken. Onze members en wijzelf zijn dankbaar voor alle bijdragen. Laten we vooral met z’n allen armoede blijven verzachten.”

Lees ook over de Pop-up Stiltecoupé van Quiet >>>

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.