Elektrisch rijden mogelijk voor massa

Natuur & Milieu verkoopt sinds vandaag, als eerste milieuorganisatie ter wereld, auto’s. Het gaat om de full-electric Nissan LEAF, die particulieren en kleine ondernemers tegen een scherpe prijs kunnen leasen. Deze auto stoot geen roetdeeltjes uit in de stad en is tot € 1200,- per jaar goedkoper dan een vergelijkbare auto. Met dit privé lease aanbod is elektrisch rijden voor een grote groep Nederlanders toegankelijk en niet meer voorbehouden aan een klein clubje. Natuur & Milieu maakt dit nieuws vandaag bekend in het radioprogramma Vroege Vogels.

Voordeliger uit

407 euro per maand. Dat is het basisbedrag waarvoor men de gloednieuwe LEAF vier jaar kan leasen, inclusief onderhoud, belasting en verzekeringen. Wie thuis laadt, is daar bovenop slechts 38 euro per maand kwijt voor de laadkosten. Vergelijkbare auto’s uit hetzelfde segment kosten al snel 100 euro meer per maand, inclusief brandstofkosten: Volkswagen Golf (538 euro) en Renault Mégane (601 euro). Dit blijkt uit onderzoek van ANWB en Milieu Centraal. Alle prijzen zijn berekend op 10.000 km per jaar. De LEAF heeft een actieradius van 150 km.

Gezondheidsvoordeel voor iedereen

Minder fijnstof, minder CO2 uitstoot en minder geluid. Ook wie geen auto rijdt, profiteert van dit aanbod: de auto stoot geen roet uit in de stad, maakt geen geluid en stoot 40% minder CO2 uit dan een benzineauto. Goed nieuws voor de duizenden mensen die jaarlijks het risico lopen te overlijden door het inademen van deze roetdeeltjes en voor de honderdduizenden Nederlanders met ernstige luchtwegklachten. Wanneer de auto op groene stroom rijdt, loopt de milieuwinst op naar 0% CO2 uitstoot.

Nissan_Leaf-extremetech.com-duurzaamheidskompas

Elektrisch rijden voor breed publiek

Dankzij dit aanbod is elektrisch rijden voor de massa met een modaal inkomen toegankelijk. Waar de zakelijke rijder al jaren gebruikmaakt van voordelen op elektrisch rijden, kan nu ook de particuliere autorijder profiteren van de voordelen. Elektrisch rijden is met dit aanbod voor het eerst goedkoper dan rijden in een benzineauto. ‘Ons doel is dat elektrisch rijden de norm wordt en benzine- en dieselauto’s een uitzondering,’ aldus Olof van der Gaag, directeur Campagnes bij Natuur & Milieu. Spekkopers zijn de autodelers. Die kunnen zelfs geld verdienen aan hun LEAF door deze door te verhuren.

Nederlander heeft geen idee wat zijn auto kost

De gemiddelde Nederlander heeft geen idee wat een auto kost, blijkt uit onderzoek van ANWB en BNR. Dat de kosten stijgen, is echter voor de meesten wel duidelijk. Met name de afschrijvingen en belastingen zijn kostenposten waar men weinig grip op heeft. ‘Met een privé lease auto kun je dit probleem makkelijk verhelpen. Je weet precies waar je maandelijks aan toe bent en hebt geen hoge onverwachte kosten door bijvoorbeeld reparaties,’ aldus Olof van der Gaag.

Over de partners en de campagne

Natuur & Milieu werkt in deze actie samen met Nissan Nederland, DirectLease en Eneco. Nissan Nederland is leverancier van de auto’s, DirectLease is als leasemaatschappij verantwoordelijk voor het afsluiten en uitvoeren van het leasecontract. Eneco draagt zorg voor de laadpalen en laadpassen. De actie loopt van 11 mei tot en met 6 juli 2014. Kijk voor het volledige aanbod op www.nuelektrisch.nl
***
Afbeelding: extremetech.com

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.