Filmfonds op zoek naar Sustainability Manager

Het Nederlands Filmfonds is één van de partners van het Green Film Making Project (GFMP), een initiatief van Strawberry Earth. In 2013 is KORT!, het samenwerkingsproject van het Nederlands Filmfonds, NTR, Mediafonds en CoBO, gekoppeld aan dit project.

Onder begeleiding van het GFMP hebben de producenten in de praktijk kennis gemaakt en geëxperimenteerd met het verduurzamen van filmproducties. De bevindingen hiervan zijn gepresenteerd in de publicatie How to Green Your Film Production (So far), de eerste Nederlandse duurzame filmproductiegids.

green-film-making-duurzaamheidskompas

Uit deze samenwerking met de filmsector is duidelijk geworden dat er behoefte is aan praktische ondersteuning op het gebied van duurzaam produceren. Om hieraan tegemoet te komen heeft het Nederlands Filmfonds besloten een pilotproject van twee jaar voor een Sustainability Manager mogelijk te maken.

Voor meer informatie over de vacature klik hier.

Over het Green Film Making Project

In 2012 nam Strawberry Earth het initiatief tot het Green Film Making Project. Het Green Film Making Project werkt vanaf 2012 samen met ondernemers, brancheverenigingen en leidende instituten van de filmsector en de bepalende omroepen. Daarnaast zijn de twee belangrijkste opleidingen van de Nederlandse audiovisuele industrie betrokken bij het project (de HKU en NFTA).

Partners van het Green Film Making Project zijn het Ministerie van Economische ZakenStichting DOEN en de ASN Bank. De samenwerking met KORT! is mede mogelijk gemaakt door NTR en het Nederlands Filmfonds.

***
Bron: Filmfonds.nl, Filmnieuws.nl, Greenfilmmaking.com
Afbeelding: Duurzaamheidskompas.nl (Nurgül Özkanli-Kasikci)

Lees tip:  Masterclass Green Film Making

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.