Ga je ook naar het Duurzaamheidsdebat?

Op 13 februari 2017 vindt het eerste duurzaamheidsdebat plaats van politiek Nederland. Op landgoed de Horst in Driebergen zullen zeven verschillende partijen debatteren over duurzaamheid. D66, ChristenUnie, PvdA, SP, VVD, GroenLinks en de Partij voor de Dieren zullen het debat met elkaar aangaan om duidelijk te maken wat hun plannen zijn.

“We verwachten tijdens dit debat duidelijk te krijgen wat er nu echt speelt in de Tweede Kamer op het gebied van duurzaamheid”, organisatrice Marjan Kloos

Duurzaamheid in Nederland

Duurzaamheid staat in Nederland steeds vaker op de agenda en alle technische vooruitgang heeft direct met duurzaamheid te maken. Is het nu de tendens dat duurzaamheid boven economische groei gaat? Duurzaam gedrag wordt vaak gerelateerd aan een dikke portemonnee. Toch is duurzaamheid niet per definitie alleen voor de rijken, laat trendonderzoek van Kaleidos Research zien.

Hoe duurzaam is de Nederlander?

Sinds 2012 onderzoekt Kaleidos Research met de publicatiereeks ‘Nederlanders & de Wereld’ ieder jaar hoe duurzaam Nederlanders doen en denken. Dit onderzoek levert informatie en inzichten op. Het duurzame gedrag van Nederlanders bleek de afgelopen jaren stabiel. Nederlanders zijn zich de afgelopen jaren niet meer of minder duurzaam gaan gedragen. Toch zijn er ook in 2016 verschuivingen te melden, zowel op het terrein van duurzaam gedrag als in de houding van Nederlanders.

Met de Tweede Kamerverkiezingen voor de boeg vindt stichting Nederland CO2 Neutraal dat het tijd is om de politiek en meer Nederlanders te betrekken bij het onderwerp.

Meer informatie

Stichting Nederland CO2 Neutraal: organisator van het eerste duurzaamheidsdebat in 2017 van politiek Nederland, op 13 februari op landgoed de Horst in Driebergen. Hier komen zeven politieke partijen debatteren over duurzaamheid: D66, ChristenUnie, PvdA, SP, VVD, GroenLinks en de Partij voor de Dieren. Na aanmelding is het debat gratis bij te wonen.

Wil je meer informatie of aanmelden? Kijk op deze website.

Ben jij er bij op de 13.?

***
Afbeelding: oihaneder.eus

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.