Gevraagd: Bed, Bad, Brood en Batterij

Op dinsdag 15 maart, begon de Utrechtse student kunstmanagement Wiebe Wakker zijn reis per elektrische VW Golf naar Australië. Maar de bestemming is niet zijn doel: Wiebe wil ontdekken wat duurzaamheid écht betekent voor de mensen die hij ontmoet en de culturen die hij doorkruist, en daar een documentaire over maken. Meltwater volgt Wiebe´s zoektocht naar duurzaamheid op sociale media.

De student van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht vertrekt met niks op zak. Zijn volgers op sociale media mogen hem uitnodigen voor Bed, Bad, Brood én Batterij, want couch surfing 2.0 vraagt wel om een stopcontact.

De ware betekenis van duurzaamheid is Wiebe´s doel. Maar zijn volgers bepalen de weg. Volgers van @WiebeWkkr kunnen hun ankerpunt aangeven op Plugmeinproject.com. Wiebe bepaalt welke punten op de kaart hij met zijn reis verbindt:

”Australië ligt 27.000 kilometer onder Utrecht. Mijn elektrische VW Golf heeft een actieradius van tweehonderd kilometer. In rechte lijn zijn dat 135 tussenstops, dus ik maak er vast meer dan tweehonderd”, is zijn inschatting. ”Het is belangrijk dat ik voldoende gastadressen in de juiste richting vind: hoe gastvrij is de wereld?”
Wiebe Wakker, student HKU

Tweede Dashboard
Meltwater´s rol in het Plug Me In-project, is om alles wat er over Wiebe Wakker en zijn reis wordt gezegd, te monitoren op sociale media. ”Onze mensen gebruiken de Meltwater tool om de miljarden conversaties op sociale media te doorzoeken. Wiebe beschikt zo over een ´tweede dashboard´ dat aangeeft waar in de wereld relevante conversaties over zijn reis worden gevoerd. Zo kan hij bepalen wat zijn volgende bestemming het best kan zijn en helpen we hem mee het antwoord op zijn vraag te vinden, wat duurzaamheid in de werkelijkheid is.” aldus Saskia van Gemert, MD bij Meltwater in Amsterdam.

#PlugMeIn                            https://twitter.com/hashtag/PlugMeIn
@WiebeWkkr                      
https://twitter.com/wiebewkkr
Plugmeinproject.com      
http://www.plugmeinproject.com/

Je kunt op social media checken hoe het Wiebe intussen vergaat. Wat vind jij van dit initiatief? Laat je reactie hieronder achter.

***
Afbeelding: teslatransformation.nl

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.