Gratis cursus ‘energie-bewust ondernemen’

400 deelnemers schreven zich tot nu toe in voor de gratis online cursus energie-bewust ondernemen. Binnen vier uur leren cursisten van Nederlandse topexperts hoe ze energie kunnen besparen en duurzaam opwekken. De bijdragen die de cursisten leveren aan de cursus zijn bijzonder waardevol om te lezen en delen.

Energiebesparing en duurzame opwekking

Met bijdragen van onder andere MKB Nederland, MVO Nederland en de TU Delft is de online cursus samengesteld. Deelnemers krijgen een stappenplan en tips aangereikt om op energie en brandstofverbruik te besparen. Ook is er inzicht te verkrijgen in de mogelijkheden voor het opwekken van duurzame energie.

MOOC als cursusvorm

De cursus heeft de vorm van een MOOC (een Massive Open Online Course). Het is de eerste MOOC in Nederland die specifiek ingaat op duurzamer ondernemen. De opzet van de cursus is zelfstudie met filmpjes en individuele opdrachten. Middels een discussieforum kunnen ondernemers ervaringen uitwisselen met andere cursisten en elkaar indien nodig verder helpen.

Voor wie?

De deelnemers komen uit allerlei soorten branches. Van horeca tot bouw en van onderwijsinstellingen tot adviesorganisaties. De cursus brengt ondernemers tot inzicht en zet ze aan tot concrete actie. De tips voor zuiniger rijden en duurzaam bouwen vinden bijvoorbeeld gretig aftrek. Maar ook de zonnepaneel- en CO2-calculator worden volop benut.

Ondernemers kunnen nog tot 15 december deelnemen aan deze gratis online cursus energiebewust ondernemen.

***
Bron: klimaatplein.com
Afbeelding: euobserver.com

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.