Gratis energiescan voor MKB

Er is door het Nederlandse MKB nog veel te besparen op energielasten. Vooral op verlichting en isolatie. Uit onderzoek blijkt dat er een gebrek is aan tijd, geld en knowhow en weerhoudt dit ondernemers er nu nog vaak van om met energiebesparing aan de slag te gaan. Het Klimaatplein biedt een gratis energiescan en voorlichtingsfilmpjes van enkele Nederlandse topexperts om ondernemers de ‘groene’ stap te helpen zetten.

Energiescan

Met de CO2-calculator op het Klimaatplein kun je inzicht krijgen in het eigen energieverbruik en de uitstoot van CO2 die daarmee gepaard gaat. Ook is meteen te zien welke energiebron binnen je bedrijf relatief de meeste uitstoot van broeikasgassen veroorzaakt. Vervolgens wordt met het gratis 5-stappenplan naar energiebewust ondernemen een energiescan geboden. Daarmee is gerubriceerd te zien hoe je als MKB-bedrijf de energielasten kunt verminderen. Bijvoorbeeld door te kijken naar hoe je nog kunt besparen op energie die gepaard gaat met mobiliteit, ICT, verlichting of isolatie.

Filmpjes topexperts

Het Klimaatplein werd inmiddels zo’n 225.000 keer bezocht. Velen profiteerden van de gratis energiescan door gebruik te maken van het 5-stappenplan. Dit stappenplan is onlangs aangevuld met enkele filmpjes van Nederlandse topexperts op het gebied van energiebewust ondernemen. Onder andere MKB Nederland, de TU Delft en het Planbureau voor de Leefomgeving leverden hier bijdragen aan. Op deze wijze wordt het Nederlandse MKB laagdrempelig geholpen om invulling te geven aan energiebewust ondernemerschap.

***
Afbeelding: gewoonovergeld.nl

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.