DK krijgt Groen Lintje

Op 12 juni jl. heeft GroenLinks Den Bosch het Groen Lintje uitgereikt aan Duurzaamheidskompas.nl. Aan mij de eer om het lintje die avond in Eetcafé Het Warm Onthaal aan de Hinthamerstraat in Den Bosch in ontvangst te nemen namens het DK team.

michiel van eeden groen lintje 2014 duurzaamheidskompas

Onder groen gezelschap

Naast mijzelf presenteerden een aantal andere genomineerden zich, zoals: Saskia de Graaf van de Graafse Hof, een stadslandbouwproject in Den Bosch Oost. Gabbie van der Kroef van Lokale Ruilkring ‘s-Hertogenbosch, een netwerk van bijna tweehonderd mensen in de stad en regio die met elkaar diensten, goederen en kennis ruilen zonder geld. Verder Anske Heerkens namens Bewust Wonen Werken Boschveld, een vereniging die een klein eco-wijk wil bouwen in Den Bosch West.

michiel van eeden groen lintje 2014 duurzaamheidskompas

And the winner is…

Uit het juryrapport:

Toen Nurgül in 2007 in verwachting raakte van haar eerste kind ging ze op zoek naar duurzame alternatieven voor alledaagse consumentenproducten. Deze zoektocht heeft zich verder ontwikkeld waarna ze een online platform oprichtte waar ze haar ervaringen begon te delen. Op die manier kwam ze met anderen in gesprek die vervolgens ook hun ervaringen gingen delen. Nu is het online platform uitgebreid met meerdere gastschrijvers en bloggers en trekt dagelijks vele bezoekers.”

De jury was unaniem in haar beslissing om het Groene Lintje dit jaar aan ons uit te reiken. Ons team is erg blij met deze erkenning en onze groene helden gaan onvermoeid door met het bloggen om de wereld woord voor woord een duurzamer plekje te laten worden.

michiel van eeden groen lintje 2014 duurzaamheidskompas
Over het Groen Lintje

Elk jaar reikt GroenLinks Den Bosch een Groen Lintje uit, meestal in juni rond Wereldmilieudag. Aan een inwoner, organisatie of bedrijf in de gemeente ‘s-Hertogenbosch, die zich het afgelopen jaar positief inzette voor groen en/of milieu.

***
Afbeeldingen: Michiel van Eeden
Bron: Antoon van Roosmalen / GroenLinks Den Bosch

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.