Grootste elektrisch vliegtuig de lucht in

In het Amerikaanse Washington heeft het grootste elektrische vliegtuig ter wereld zijn eerste vlucht gemaakt. Het gaat om een Cessna-vliegtuig die de naam “eCaravan” kreeg. De bouwers van het toestel hopen dat het een begin is van duurzaam en milieuvriendelijk vliegen en reizen.

Het vliegtuig maakte een vlucht van in totaal 28 minuten. Het vloog een rondje boven de buurt rond Washington aan meer dan 160 kilometer per uur op een hoogte van zo’n 750 meter. Een unicum, want het Cessna-toestel is het grootste volledig elektrisch vliegtuig ter wereld dat ooit de lucht in ging. Aan boord een elektrische motor van 750 pk en meer dan 900 kilogram aan lithium-ion batterijen. De “eCaravan” weegt in totaal 4 ton en biedt plaats aan negen passagiers.

Batterij

Elektrisch vliegen wordt gezien als de toekomst van de vliegindustrie. Vliegen op kerosine is dan ook enorm vervuilend. Elektromotors vandaag de dag zijn krachtig en innovatief genoeg om mee te kunnen vliegen. De grootste moeilijkheid is de batterij. Die biedt vaak onvoldoende kracht om een vliegtuig van de grond te krijgen.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees verder op de nieuwswebsite HLN.be

Is elektrisch vliegen met eCaravan dé oplossing voor het wereldwijde emissie-probleem? Of is het een druppel op een hete plaat? Deel je mening in een reactie hieronder!

***
Bron afbeelding: AeroTec

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.