Grootste vegan cupcake ter wereld 

Ruim een halve meter luchtige cake, van vanille en chocolade, bedekt met een dikke laag zoete topping en roze fondant. De kers op de taart? Geen dierenleed en goed voor het milieu.

Aanstaande zaterdag 27 juni doet Stichting Viva Las Vega’s een recordpoging om de grootste veganistische cupcake ter wereld te bakken. Tijdens het Viva Las Vega´s Food Festival in Amsterdam wordt de cake aan het publiek gepresenteerd en kunnen alle bezoekers komen proeven.

De cake zal gebakken worden door cateraar Boiling Point uit Nijmegen, gespecialiseerd in plantaardig eten en niet bang voor een uitdaging.

“We kennen cupcakes als minigebakjes met kleurrijke botertoppings. Nu maken wij juist een mega-variant, en zonder boter of eieren erin. Wij houden wel van een beetje anders.” lacht bakster Tijana van Boiling Point. “Het wordt nog een hele onderneming om de cupcake – minstens 60 centimeter hoog en 30 centimeter breed – in een oven te passen. En oh ja, als je hem doorsnijdt zie je zebrastrepen!”

giant vegan cupcake duurzaamheidskompas

De recordpoging vormt het startschot van het Viva Las Vega’s Food Festival, waar ook de rest van de dag genoeg te vinden zal zijn voor de bewuste lekkerbek. Ook staan kookworkshops, films, lezingen en entertainment op het programma. Stichting Viva Las Vega´s wil met het festival laten zien hoe lekker en gevarieerd plantaardig eten kan zijn.

“Door vaker plantaardig te eten en minder vaak vlees, vis of zuivel spaar je dierenlevens én doe je iets goeds voor het milieu en je gezondheid. Voor het produceren van vlees zijn immers veel water, land en grondstoffen nodig. Zoveel zelfs dat je met plantaardige producten gemiddeld 8 keer zoveel mensen te eten geven kan dan met dierlijke producten.” vertelt Veerle Vrindts, voorzitter van Stichting Viva Las Vega’s.

Hoeveel monden de grootste vegan cupcake ter wereld kan voeden, zal duidelijk worden aanstaande zaterdag om 11:00 uur. Alle gegadigden krijgen een stukje tot er niets meer van overblijft. De festivalorganisatie rekent op zo’n 2000 bezoekers. De toegang is gratis.

***
Afbeelding: Viva Las Vega’s, thecupcakeblog.com (uitgelicht)

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.