Gulpener winnaar MVO Nederland Award

De Limburgse bierbrouwerij Gulpener heeft de MVO Nederland Award gewonnen. Zowel het publiek als de jury wezen het familiebedrijf aan als de onderneming die in de afgelopen tien jaar het meest toonaangevend is geweest op het gebied van duurzaam ondernemen.

Juryvoorzitter Jan-Peter Balkenende: “Gulpener staat door haar integrale benadering van people, planet en profitmodel voor wat in de 21e eeuw van een bedrijf mag worden verwacht.” Juryvoorzitter Balkenende en directeur John Halmans van Gulpener zijn vanavond (2 december, red.) te gast bij Humberto Tan (RTL Late Night).

Nieuwe generatie heeft de toekomst

Gulpener, tapijtfabrikant Interface en De Vegetarische Slager eindigden op basis van ruim 4.000 publieksstemmen op respectievelijk de eerste, tweede en derde plaats. De jury nam het overtuigende publieksoordeel over en riep Gulpener, dat 44% van de stemmen kreeg, uit tot winnaar.

De andere genomineerden waren Alliander, DSM, ECOstyle, Triodos Bank, Unilever en Van Houtum. Tijdens een diner met alle genomineerden maakte de jury de winnaar bekend. Jan Paul Rutten, vanaf 1 januari 2015 directeur van Gulpener: “We zijn hier ontzettend blij mee. John Halmans heeft de afgelopen 12 jaar de basis gelegd voor onze duurzame aanpak. Maartje en ik gaan als nieuwe generatie daarop verder. ”

Rutten ontving uit handen van juryvoorzitter Balkenende een kunstwerk van beeldend kunstenaar Frans Boon, volledig gemaakt van gebruikte materialen.

Over Gulpener

Bierbrouwerij Gulpener nam het initiatief voor lokale afspraken met boeren vanuit de overtuiging dat het ‘gesleep met grondstoffen’ onverantwoord is. Gerst, tarwe, rogge, spelt en hop worden door Gulpener niet ingekocht op de wereldmarkt, maar in de regio. De boeren worden door Gulpener begeleid bij het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Van akkers waarvan de grond uitgeput is, worden wandelgebieden gemaakt.

Gulpener gebruikt alleen duurzaam opgewekte energie en heeft twee eigen waterbronnen. Het water dat na productie overblijft, wordt gereinigd en opnieuw ingezet. Op sociaal vlak laat Gulpener consequent zien dat er in dit bedrijf ook plaats is voor mensen die moeilijk aan een baan komen. Daarnaast worden de streekbewoners via tal van activiteiten nauw bij de brouwerij betrokken en steunt Gulpener het lokale verenigingsleven zeer actief.

Over de MVO Nederland Award

De MVO Nederland Award is in het leven geroepen vanwege het tienjarig bestaan van MVO Nederland en tot stand gekomen dankzij financiering van het ministerie van EZ. De MVO Nederland Award is een onderscheiding voor het bedrijf dat in de afgelopen tien jaar het meest toonaangevend is geweest op het gebied van MVO.

***
Bron: MVO Nederland
Afbeelding: MVO Nederland

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.