Het groenste gebouw van Nederland

Dé werkplek voor duurzaam Nederland ontstaat midden in Nederland. Op het Stationsplein van Amersfoort zijn de plannen vergevorderd om het meest energie-vriendelijkste en groenste gebouw van Nederland te bouwen: One Planet Business Garden. Creatieve en innovatieve ondernemers kunnen zich hier begin 2016  samen vestigen.

Een uniek kantoorgebouw

One Planet Business Garden is een state-of-the-art en duurzaam kantoorgebouw met een missie. In de natuur gaat niets verloren en dat is ook het uitgangspunt van dit innovatieve project van Stichting One Planet en Lithos bouw & ontwikkeling. Het laat zien hoe leegstaande, gedateerde gebouwen duurzaam kunnen worden herbouwd en dat het mogelijk is om enorme besparingen te bereiken die een positieve invloed hebben op het milieu. De geplande bouw van deze groene werkplek start medio 2015.

One planet business garden nu


Klimaat-neutraal

Het oude gebouw wordt volledig behouden en grondig gerenoveerd. Een grote doorzichtige klimaatkas op een houten frame wordt er overheen gebouwd. In de winter creëert deze kas een beschermd binnenklimaat van ongeveer 4° warmer dan de buitenlucht. In de zomer kunnen de zijkanten van de kas worden geopend om een koele bries door te laten. Binnen Business Garden zullen vele planten en bomen in de tuinen en op de terrassen en daktuinen worden gekweekt. Op het dak en de zuidwal van de kas worden 1.780 m2 zonnepanelen geplaatst.

One planet business garden toekomst


Groene woon-, werk- en relaxplek

Business Garden wordt een bruisende plek voor zowel grote als kleine bedrijven, voor ZZP’ers, starters en dagbezoekers. In het gebouw worden ook gerealiseerd:  24 kleine eco-woningen, horeca, terrassen, een tentoonstellingsruimte, een congreshal, vergaderruimtes en een mobility center met elektrische en biogas auto’s die iedereen mag gebruiken.


Met Business Garden is de stad Amersfoort goed op weg om haar ambities voor ‘duurzaam 2030’ waar te maken. Kijk voor meer informatie op amersfoortbusiness.com of oneplanet.org

***
Afbeeldingen: db.com, Stichting One Planet

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.