H&M kunstproject gelanceerd

Kunst, fashion en duurzaamheid komen samen in bijzondere samenwerking

H&M heeft gisteravond haar project ‘Conscious New World’ gelanceerd in het bijzijn van ruim 300 aanwezigen. In dat kader werden de kunstwerken getoond die vijf kunstenaars samen met vijf bekende Nederlandse dames hebben gecreëerd, geïnspireerd door vijf duurzame thema’s. De gasten konden tevens kennis maken met de twee nieuwe duurzame Conscious collecties van H&M. De kunstwerken zijn in een reizende expositie van 10 april tot 12 mei te bewonderen op pleinen in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Arnhem en Eindhoven.

HM_-Conscious02-duurzaamheidskompas

Sustainable fashion expert Marieke Eyskoot interviewde tijdens het event twee deskundigen van H&M en Solidaridad over duurzame mode en de Conscious collecties. “H&M heeft al belangrijke stappen gezet naar een meer duurzame collectie. Maar er moet nog veel gebeuren. Het is essentieel daar open over te zijn: over wat je doet, maar ook over wat je nog niet doet. Dat ze daar op dit event vragen over wilden beantwoorden, van mij én het publiek, is een goed teken.”

HM_Conscious-duurzaamheidskompas

Maritha Lorentzon is social sustainability coördinator bij H&M. Ze werkt sinds 1998 op de duurzaamheidsafdeling van H&M.  “Ik ben heel blij dat we vanavond meer hebben kunnen vertellen over onze werkzaamheden op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zoals bijvoorbeeld ons stappenplan voor een leefbaar loon. Werknemers overal ter wereld hebben recht op een loon waarmee ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Daar zijn we van overtuigd en daar strijden we voor.”

HM_Conscious03-duurzaamheidskompas

Janet Mensink, internationaal programma coördinator katoen & textiel voor Solidaridad, sprak op het event over de samenwerking tussen H&M en Solidaridad, onder meer op het gebied van waterbesparing en duurzaam katoen. Mensink: “Voorwaarde voor duurzame verandering is samenwerking van alle betrokkenen in de productieketen. H&M is absoluut voorloper op het gebied van duurzaam produceren. Het partnership tussen H&M en Solidaridad stelt ons in de gelegenheid om de sociale en milieu omstandigheden in de textielsector te verbeteren, van het veld tot in de winkel.”

Lees tip:  Zweten voor een beter milieu

De kunstwerken van het ‘Conscious New World’ project zijn de komende weken vrij te bezoeken voor iedereen.
Van 10 april t/m 12 mei zijn ze te zien op vijf grote pleinen in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Arnhem en Eindhoven.

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.