H&M publiceert rapport duurzaamheid

Deze week publiceerde H&M haar duurzaamheidsrapport ‘Conscious Actions 2014’. Enkele hoogtepunten zijn transparantie over de lijst met leveranciers en fabrieken, de ambitie om alleen groene energie te gebruiken en een toename van 300 procent in het aantal artikelen van gerecyclede katoen, gemaakt uit ingezamelde kleding. Bovendien ziet H&M een positieve ontwikkeling in de inspanningen voor leefbare lonen.

Eerlijke lonen

“We zijn in drie fabrieken begonnen met het testen van de zogenoemde Methode voor Eerlijke Lonen (Fair Wage Method), ontwikkeld door het onafhankelijke Fair Wage Network. Hoewel het proces nog in de kinderschoenen staat, zijn de resultaten van de evaluatie van de eerste fabriek veelbelovend. Op basis van deze bevindingen willen we deze methode uiterlijk in 2018 opschalen naar al onze strategische leveranciers”, zegt Karl-Johan Persson, CEO van H&M.

h en m - berghege.nl - duurzaamheidskompas

Dit is het 13de duurzaamheidsverslag dat H&M publiceert. Hierin staat de voortgang beschreven van meer dan 80 belangrijke Conscious Actions in elke fase van de levenscyclus van een kledingstuk – van de katoenvelden tot aan het recyclen van gebruikte kleding. Hieronder een greep uit de verschillende doelen:

Inzetten op groene energie

Het aanpakken van klimaatverandering is één van de grote uitdagingen van onze tijd. H&M wil het goede voorbeeld geven door vanaf eind 2015 waar mogelijk alleen nog groene energie te gebruiken. Dit komt neer op ongeveer 80% van het elektriciteitsgebruik. Op dit moment is dat 27%.

Meer artikelen uit ingezamelde kleding 

Sinds vorig jaar is de hoeveelheid ingezamelde kleding in de H&M-winkels meer dan verdubbeld. In totaal is er meer dan 13.000 ton textiel verzameld – dat staat gelijk aan de hoeveelheid textiel in 65 miljoen T-shirts. Het nieuwe doel voor het eind van 2015 is een verhoging van 300% van het aantal kledingstukken gemaakt van gerecyclede vezels.

Het rapport en een samenvatting van de hoogtepunten kun je hier lezen en downloaden.

***
Afbeelding: berghege.nl (uitgelicht)

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.