Kout.nl: transparante burgerjournalistiek

Een nieuw journalistiek platform is opgericht in Noord-Holland voor lokale discussies op het gebied van duurzame energie: Kouten.nl. Een onderzoeksjournalistiek platform dat knelpunten aansnijdt rondom zonneweides om tot betere besluitvorming te komen.

“Het platform is ontstaan vanuit de heersende windmolendiscussie en als tegenreactie op de achterkamerpolitiek”, aldus de oprichter Carst Abma, die hiervoor experimenteerde met het WindNetwerk.

Kouten.nl is opgericht met dank aan het stimuleringsfonds voor de journalistiek. Deels om kwesties aan de kaak te stellen, maar ook om een nieuwe vorm van journalistiek te bedrijven. Op het platform staat burgerjournalistiek centraal met als credo transparantie, zoals ook steeds zichtbaarder is via de social-mediakanalen als Facebook en Twitter.

Burgerparticipatie en oplossingsgerichte journalistiek

Via Kouten.nl kunnen mensen standpunten en kwesties aan de kaak stellen en op elkaar reageren. Kouten.nl gaat op zoek naar antwoorden binnen de heersende duurzame energiediscussies als journalistiek platform en bedrijft daarbij oplossingsgerichte journalistiek die tot verbetering moet leiden op het gebied van duurzame energie ontwikkeling. Op de site is er voor bezoekers ruimte om vragen te stellen of juist met oplossingen te komen. Zo kan iedereen actief bijdragen aan de energietransitie.

Wat vind jij van dit nieuw journalistiek platform? Deel je mening hieronder!

***
Afbeelding: UnitedConsumers
Bron: persbericht Kout

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

1 Comment

  1. Prima initiatief. Hier moeten we overal meer van hebben. De mainstream media presteert wereld wijd niets beters als halve waarheden en aperte leugens en blaat braaf wat de beruchte Elite wil. Veel succes enne – Always watch your back!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.