KrijgdeKleertjes.nl krijgt dikke 8 van ouders

KrijgdeKleertjes.nl is dé website om als ouders onderling kinderspullen te ruilen. Uit een recente enquete blijkt dat de leden de site gemiddeld ‘goed’ waarderen. De meeste ouders doen mee omdat ze hergebruik belangrijk vinden. Sinds de site anderhalf jaar geleden online ging zijn er ruim 2000 pakketten met kleertjes en speelgoed van eigenaar verwisseld.

Ledenevaluatie

Begin juli voerde KrijgdeKleertjes.nl een enquete uit onder haar actieve leden. De gemiddelde waardering voor de site blijkt een 8-. De meeste mensen zijn lid van de site omdat ze hergebruik belangrijk vinden. Geld besparen is een andere belangrijke reden om mee te doen. Een van de leden zegt het zo: Ik vind kleding ruilen en weggeven een heel mooi gegeven. Er is zo veel kinderkleding in omloop, dit is een mooie manier om het milieu en op ons budget te besparen.”

Technische verbeteringen in de planning

De grootste wens van de leden is een simpelere zoekfunctie. Ook willen ze graag op een kaart pakketten in de buurt vinden. Zo besparen leden op verzendkosten.

krijgdekleertjes-2-duurzaamheidskompas

Cerian van Gestel, initiatiefnemer van KrijgdeKleertjes: “We zijn heel blij met alle reacties in de enquete. De leden geven veel goede suggesties die we gebruiken om de website te verbeteren. De eerste wijzigingen zijn al ingepland. Ons doel is dat de website zo goed werkt dat álle ouders graag ruilen via KrijgdeKleertjes. We gaan nu voor een cijfer 9! Want samen ruilen is leuk en duurzaam.”

Achtergrond

KrijgdeKleertjes.nl is een initiatief van Annelinde, Annunziata, Cerian en Tessie. Vier moeders die graag hun spullen een goede bestemming willen geven. Zij werken vrijwillig aan dit initiatief omdat ruilen goed is voor het milieu en de portemonnee.

Lees tip:  Ruilstrip traktatie

Op de site ruilen leden, veelal ouders kinderspullen. De leden bieden pakketten van kleding of speelgoed aan en kiezen in ruil hiervoor uit het hele aanbod op de site een pakket dat bij hun kind past.

Sinds 12 december 2012 is de website Krijgdekleertjes.nl online. Sinds de start zijn er al ruim 2000 pakketten van eigenaar verwisseld. In het aanbod staan op dit moment 600 pakketten met speelgoed en kleertjes. Deelname is gratis. Voor elke ruil betaal je zo’n 2 euro voor beheer en onderhoud van de site. 50 cent daarvan gaat naar een goed doel.

***
Afbeeldingen: Krijgdekleertjes.nl

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.