KrijgdeKleertjes.nl: wie jarig is, trakteert!

De ruilsite KrijgdeKleertjes.nl bestaat op 12 december 2014 twee jaar en dat viert ze met een gratis ruilstrip!

KrijgdeKleertjes.nl is dé website om als ouders onderling kinderspullen te ruilen. In twee jaar tijd zijn er 2600 pakketten met kleertjes en speelgoed van eigenaar verwisseld. Hierdoor kreeg 5000 kilo aan kleertjes een tweede leven. Om de tweede verjaardag van de website te vieren krijgen mensen die lid worden op 12-12 een gratis ruilstrip.

Ruilen: waar is het niét goed voor?

Via KrijgdeKleertjes.nl ruilen ouders kleding en speelgoed waar hun kinderen te groot voor zijn geworden tegen een pakket met spullen die wel bij hun kinderen passen. Ruilen is leuk en goed voor de portemonnee. Maar het is ook goed voor het klimaat: textiel – en dus kleding – kost heel veel energie, pesticiden en water om te maken.
In Nederland danken mensen gemiddeld 13 kilo textiel per persoon af. Ongeveer twee derde daarvan gaat de prullenbak in.

krijgdekleertjes-collage-duurzaamheidskompas

“Textiel is een waardevolle grondstof, zo zonde als dat in de prullenbak belandt. Door te ruilen geven we het een tweede leven. Via KrijgdeKleertjes is nu al 5000 kilo textiel opnieuw gebruikt, 36.800 kleertjes! Als je dat allemaal aan een waslijn zou uithangen zou je een lijn kunnen spannen van Zeist naar Nieuwegein!” Aldus Cerian van Gestel, initiatiefnemer van KrijgdeKleertjes.nl

Wie jarig is, trakteert

Op vrijdag 12 december 2014 bestaat KrijgdeKleertjes.nl precies twee jaar! Om de verjaardag te vieren krijgt iedereen die op 12-12-14 lid wordt van KrijgdeKleertjes.nl gratis een ruilstrip. Hiermee kun je als lid gratis een pakket bestellen. De actie geldt vanaf 12 uur ‘s nachts tot 12 uur ‘s nachts.

Lees tip:  KrijgdeKleertjes.nl krijgt dikke 8 van ouders

KrijgdeKleertjes.nl is een initiatief van vier moeders. Annunziata en Cerian uit Bunnik, Annelinde uit Utrecht en Tessie uit de Bilt. Ze zetten het vrijwillig op omdat ruilen goed voor het klimaat is en goed voor de portemonnee. KrijgdeKleertjes.nl heeft geen winstoogmerk.

***
Afbeeldingen: KrijgdeKleertjes.nl, gyctdesigns.com (uitgelicht)

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.