Lancering Ecoland.tv

Op 30 november 2015 jl., de dag dat de Klimaatconferentie in Parijs van start ging, is de nieuwe online televisiezender Ecoland.tv gelanceerd. Onder het motto “All together now” beoogt deze zender, opgericht door onder andere weerman Reinier van den Berg, informatie over duurzaamheid voor een groot publiek toegankelijk te maken.

Ecoland.tv is een online televisie platform dat inspirerende innovaties en initiatieven op het gebied van duurzaamheid laat zien. Zo wordt duidelijk dat ecologie en economie hand in hand kunnen gaan. De zender is tot stand gekomen uit een passie voor duurzaamheid en de wens om informatie, documentaires en interessante programma’s voor een groot publiek toegankelijk te maken. Uitgangspunt is dat men gezamenlijk kunnen bijdragen aan een duurzame samenleving, door slimme, creatieve en mooie innovaties: “All together now!”

Verschillende thema’s zullen worden uitgelicht; van plastic, tot elektrisch vervoer, en van koffie tot drinkwater. Hierbij maakt Ecoland.tv gebruik van eigen producties, zoals de talkshow ‘Ecotafel’, en bestaand materiaal zoals bijvoorbeeld de ‘Walkshows’ van Urgenda. In samenwerking met MeteoGroup wordt dagelijks het vernieuwende Energieweerbericht uitgezonden, waarin onder meer wordt uitgelegd hoeveel energie zonnepanelen de komende dagen zullen opleveren.

Toekomst

Ecoland.tv begint als online pop-up televisie, en wil uiteindelijk doorgroeien tot een digitale zender die 24 uur per dag aandacht besteedt aan verschillende duurzaamheidthema’s. Het streven is om te informeren en te inspireren en mensen aan de hand van tips te helpen om hun eigen ecologische voetafdruk te verminderen.

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers van Ecoland.tv zijn Reinier van den Berg (bekend als weerman van RTL 4), Rob Overman (Brava en DJAZZ.tv), Robert Rutten (DJAZZ.tv), Frank Langedijk (grafisch ontwerper) en Edwin Hecker (Schuttelaar & Partners).

Ecoland.tv werkt samen met Greenchoice en Meewind. Daarnaast werkt Ecoland.tv voor ieder thema samen met andere partners. Voor het thema plastic waren dat onder andere The Plastic Soup Foundation, Dopper, TNO, Holland BioPlastics, en Plastics Europe.

Meer?

Kijk op www.ecoland.tv

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.