Maak grijs groener door Biodiversiteitswijzer

Wil je graag een meer biodiverse tuin, balkon of straat? En kun je daar tips en inspiratie bij gebruiken? De Biodiversiteitswijzer op www.maakgrijsgroener.nl is vanaf nu een handig hulpmiddel.

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat de helft van de Nederlanders graag iets wil doen om biodiversiteit te beschermen. Maar dat slechts een kwart weet hoe je dat kunt doen. Met de Biodiversiteitswijzer zie je snel en eenvoudig welke tips voor een groenere omgeving bij jou passen. De Biodiversiteitswijzer is onderdeel van de publiekscampagne ‘Maak Grijs Groener’ van Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel.

Maak Grijs Groener

De campagne ‘Maak Grijs Groener’ laat zien wat biodiversiteit is en wat je kunt doen om het te beschermen. Tegelijkertijd is het een oproep aan alle inwoners van Nederland om de biodiversiteit een handje te helpen. De Biodiversiteitswijzer geeft op basis van 6 korte vragen tips die bij jouw situatie en persoonlijkheid passen. Ook is te zien welke groene projecten er in de buurt zijn waarbij je kunt aansluiten.

Biodiversiteitswijzer - Duurzaamheidskompas - duurzaam nieuws

Meer weten over wat biodiversiteit precies is en waarom meer groen zo belangrijk is, is ook allemaal te vinden op www.maakgrijsgroener.nl 

Over ‘Maak Grijs Groener’

Met de publiekscampagne ‘Maak Grijs Groener’ wil het Deltaplan Biodiversiteitsherstel biodiversiteit tot leven brengen en mensen inspireren en activeren om een bijdrage te leveren. De campagne is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van onder andere het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Bron: persbericht Samen voor biodiversiteit | Deltaplan Biodiversiteitsherstel

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.