Masterclass Green Film Making

In het EYE Filmmuseum organiseert het Green Film Making Project tijdens het Festival Film & Science op 24 april een masterclass met de titel ‘Green filmmaking is taking over Europe’ .

Specialisten uit de ons omringende landen delen hun kennis over de ontwikkelingen op het gebied van het duurzaam produceren van film en gaan met het publiek in gesprek over de kansen die deze ontwikkelingen bieden.

Door wie?
Experts Kim van den Heuvel (Vlaams Audiovisueel Fonds, België), Michael Geidel (Green Film Initiative, Duitsland), Juhi Shareef (Eco Age, Groot-Brittannië) en Mathieu Tronquit (ECOPROD, Frankrijk) nemen deel aan het gesprek. Chai Locher, projectleider van het Green Film Making Project, leidt de masterclass.

Voor wie?
Deze masterclass is relevant voor iedere filmmaker die nieuwsgierig is naar de mogelijkheden van green filmmaking op Europees niveau. Ook andere geïnteresseerden nodigen we van harte uit om langs te komen.

Wanneer?
Donderdag 24 april, van 14:00 – 16:00

Waar?
Het EYE Filmmuseum, IJpromenade 1, Amsterdam

Bijwonen?
Dat kan door een e-mail te sturen aan rsvp@strawberryearth.com met als onderwerp Festival Film & Science 2014.
De toegang is gratis.

GreenFilmMaking_Duurzaamheidskompas5

Achtergrond

Het Green Film Making Project, een initiatief van Strawberry Earth, daagt Nederlandse filmprofessionals uit om hun productieproces op alle niveaus te verduurzamen. Het Green Film Making Project werkt vanaf 2012 samen met ondernemers, brancheverenigingen en leidende instituten van de filmsector en de bepalende omroepen. Daarnaast zijn de twee belangrijkste opleidingen van de Nederlandse audiovisuele industrie betrokken bij het project (NFTA en HKU).

Het Green Film Making Project bracht in 2013 de eerste duurzame filmproductiegids voor de Nederlandse filmsector uit: ‘How to Green Your Film Production (so far)’. Deze gids is te downloaden via deze link.

Lees tip:  Sustainability Manager voor Nederlandse filmsector

Met de Europese studentencompetitie van het Green Film Making Project worden studenten uitgedaagd te zoeken naar oplossingen en ideeën die film professionals helpen duurzaam aan de slag te gaan. Actrice Thekla Reuten is ambassadeur van het Green Film Making Project.

Partners van het Green Film Making Project zijn het Ministerie van Economische Zaken, Stichting DOEN en de ASN Bank. Kijk voor meer informatie op www.greenfilmmaking.com of www.greenfilmmaking.nl.

***
Bron: filmpeople.nl
Afbeeldingen: Duurzaamheidskompas.nl

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.