Meld je aan: Changemaker Challenge

Afgelopen week is de inschrijving voor de Changemaker Challenge gestart. Dit is een project waarin Dopper Academy masterstudenten uitdaagt om baanbrekend afstudeeronderzoek te doen naar de problematiek rondom veilig drinkwater, schone oceanen en plastic afval. Masterstudenten van alle studierichtingen en alle Nederlandse universiteiten kunnen zich inschrijven met hun scriptieonderwerp. De drie studenten met het meest lumineuze onderzoeksvoorstel winnen de Changemaker Challenge en ontvangen ieder € 3.000,- waarmee ze bijvoorbeeld een prototype kunnen ontwikkelen.

Studenten aanmoedigen om een verschil te maken

Met de Changemaker Challenge wil Dopper Academy getalenteerde studenten aanmoedigen om zich te verdiepen in water- en plasticgerelateerde onderwerpen. Dopper Academy is een onderdeel van Dopper Foundation (van de gelijknamige herbruikbare waterfles die we kennen), met als doel informatie te verzamelen met betrekking tot de wereldwijde water- en afvalproblematiek, en om innovatieve oplossingen in gang te zetten.

“De ambitie is om dit programma in de toekomst uit te breiden naar universiteiten over de gehele wereld, zodat we wereldwijde impact kunnen realiseren met baanbrekend onderzoek en internationale kennisdeling.”
Merijn Everaarts, oprichter van Dopper Foundation

3000,- euro voor het beste voorstel

Na het sluiten van de inschrijving op 15 januari 2017 worden uit alle inzendingen twintig potentiële Changemakers geselecteerd, die tijdens de halve finale op 9 februari 2017 hun onderzoeksonderwerp mogen pitchen voor de Changemaker Challenge-jury. De tien origineelste en uitdagendste onderzoeksvoorstellen gaan vervolgens door naar de finale en maken dus kans op € 3.000,- voor de uitvoering ervan.

Geïnteresseerde studenten kunnen zich tot 15 januari 2017 aanmelden met het onderwerp van hun afstudeeronderzoek via de website changemakerchallenge.nl

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.