Moderne ruilhandel: Krijgdekleertjes.nl

Krijgdekleertjes.nl, een duurzaam initiatief van Cerian van Gestel. Zij is momenteel met man en macht bezig om tot 18 juni a.s. 6000 euro bij elkaar te krijgen om de site daadwerkelijk op te kunnen zetten. Duurzaamheidskompas.nl ging in gesprek met deze inspirerende dame.

Mogen we nader kennismaken met de initiatiefneemster van Krijgdekleertjes.nl: Cerian van Gestel.
Kun je misschien meer over jezelf, je achtergrond en drijfveer vertellen?

Ik ben moeder van twee jongens van 4 en 7. Al vanaf vrij jonge leeftijd voel ik me betrokken bij de natuur. Daarom ben ik ook biologie gaan studeren. In mijn werk heb ik er uiteindelijk niet zoveel mee gedaan. Ik rolde in projectmanagement en campagnes. Maar dan wel in de non-profit sector. Op die manier kon ik via het werk mijn steentje bijdragen aan duurzaamheid.

Hoe kwam je op het idee om Krijgdekleertjes.nl op te richten?

Omdat we met twee snel groeiende jongens in huis struikelen over de spullen. Mijn man wordt er gek van en dan is het aan mij om de spullen een goede bestemming te geven. Op zoek naar mogelijkheden voor kledingruil kwam ik een Duitse site tegen ‘www.kidskarton.de’. Heel simpel uitgelegd komt het neer op het stoppen van de kinderspullen in dozen. Deze bied je aan op de website. In ruil daarvoor kun je zelf ook weer kiezen uit alles wat andere ouders aanbieden. Het leek me dat zo’n site er in Nederland moest zijn. Alleen is die er nog niet. Ik heb toen contact gezocht met de mensen achter kidskarton en een plan uitgedacht voor een Nederlandse site. Met drie vriendinnen heb ik een stichting opgericht om het idee van de grond te trekken. De stichting is zonder winstoogmerk. We werken hier vrijwillig aan naast onze betaalde banen en gezinnen.

Lees tip:  Ruilstrip traktatie

Waarom heb je gekozen voor crowdfunding? Waarom zouden mensen ‘moeten’ investeren in Krijgdekleertjes.nl?

Wij zijn enthousiast over het idee van KrijgeKleertjes.nl en we denken dat anderen dat ook zijn. Maar we weten het niet zeker. Omdat het een flinke investering is om een website te bouwen besloten we twee vliegen in een klap te slaan: door mensen te vragen om een investering in de website weet je dat er draagvlak is voor het idee én je haalt meteen geld op.

Wie nu geld inlegt kan de website straks gratis gebruiken. Als het ons niet lukt om het geld op te halen krijgt iedereen zijn investering weer terug. Het is wel erg spannend want crowdfunden kun je niet eindeloos doen. Er zit een deadline aan en die is al snel, namelijk op 18 juni.

Wat zijn je verwachtingen voor in de toekomst?

Als het ons lukt om KrijgdeKleertjes.nl te kunnen bouwen zou het mooi zijn om de website in september online te hebben. Na de zomer wil je immers je kasten weer opruimen. Ik verwacht / hoop dat we de website met de hulp van de gebruikers kunnen fine-tunen. Het idee van KrijgdeKleertjes.nl is om kleding en speelgoed te ruilen. Maar als het goed loopt kan het wellicht worden verbreed. Naar boeken, of grotere spullen.

Wil je de lezers van Duurzaamheidskompas.nl nog iets meegeven?

Het motto ‘be the change you wish to see’ is een van mijn persoonlijke favorieten. Als jij hier ook in gelooft, maak dan onze bescheiden bijdrage aan verandering mee mogelijk met je bijdrage! We zijn te vinden op www.krijgdekleertjes.nl

Lees tip:  KrijgdeKleertjes.nl: wie jarig is, trakteert!

***
Duurzaamheidskompas.nl draagt het initiatief Krijgdekleertjes.nl een warm hart toe. Dit project is een mooi moment voor duurzaam Nederland om krachten te bundelen. Als we dit soort initiatieven van de grond krijgen, dan maken we al gauw het kleine verschil dat een sneeuwbal-effect veroorzaakt.

Wil je naar aanleiding van dit artikel jouw verschil maken? Zie hier om te doneren. (Dit initiatief is inmiddels succesvol gecrowdfund)

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.