Muziek luisteren als een ‘Boss’

Gerrard Street is een innovatief electronicamerk waar de circulaire-economie-gedachte het uitgangspunt is. De start-up heeft twee jaar terug een crowdfundingscampagne gelanceerd voor de eerste modulaire koptelefoon. Dat werd een groot succes. Inmiddels heeft Gerrard Street ruim 800 klanten, voorlopers die het belang van duurzaamheid en circulaire economie onderschrijven.

De oprichters van Gerrard Street zijn op dit moment druk bezig met een nieuwe crowdfundingsactie voor een draadloos model genaamd Boss. Binnen 36 uur heeft Gerrard Street al meer dan 50% van het streefbedrag binnen. Wij spraken Dorus Galama, één van de drie initiatiefnemers van het bedrijf.

Op welk specifiek moment is het idee van Gerrard Street (ooit Pelican House) eigenlijk ontstaan?
Tijdens mijn afstuderen in 2014 hoorde ik voor het eerst van de Circulaire Economie. Tom (een studievriend) en ik vonden dit een interessant concept, omdat je duurzaamheid combineert met een business model. We zagen dat er in die tijd best wat aandacht voor de circulaire economie was, maar dat praktijkvoorbeelden op één hand te tellen waren. Met name in consumentenelektronica, terwijl daar volgens ons juist veel te halen zou zijn!

Waarom dan een koptelefoon?
Wel, wij zijn beiden enorme muziekfanaten. We spelen in een band, luisteren vrijwel de hele dag door muziek en vermaken ons uren in een tweedehands platenzaak. De frustratie van de zoveelste kapotte koptelefoon die je moet weggooien kennen wij als geen ander.


Wat verwacht je van de crowdfundingsactie?
Het is de tweede keer dat we dit doen en het blijft altijd enorm spannend! De reacties op onze draadloze koptelefoon – de Boss – zijn erg goed en de lijst met voorinschrijvingen is flink. Dus wat dat betreft belooft het een mooie campagne te worden! We hebben nu al meer dan de helft van het streefbedrag binnen! Het doel is minimaal 400 gebruikers te vinden. Maar stiekem is het onze stille ambitie om zo’n 600 klanten te vinden, dat zou fantastisch zijn!

Wat kunnen we de komende tijd verwachten van Gerrard Street?

De komende drie jaar zullen we ons in de eerste plaats richten op het vergroten van onze achterban, onder andere door binnen Europa uit te breiden. Denk aan landen zoals Duitsland, België en Groot Brittannië. Ook zullen we ons portfolio verbreden, met noise-cancelling koptelefoons (noise-cancelling zorgt ervoor dat geluiden uit je omgeving worden gefilterd en dus niet meer hoorbaar zijn, red. ) maar ook oortjes en bluetooth speakers. En het zou heel mooi zijn als we rond die tijd een keer kunnen partneren met een ander elektronicamerk om op die manier meer circulaire producten te kunnen uitbrengen!

Waarom is duurzaamheid/circulaire economie zo belangrijk voor jou als ondernemer en individu?

Ik geloof niet dat de wereld verdoemd is. De mensheid gaat snel vooruit. We zijn ondertussen met 7,5 miljard en een groot deel ontstijgt armoede en leeft steeds welvarender. Volgens mij kun je dit alleen maar toejuichen. Maar het brengt ook weer nieuwe uitdagingen met zich mee, waaronder het schaarser worden van onze grondstoffen en aan de andere kant steeds grotere vuilnisbergen. Het lijkt me iets wat opgelost moet kunnen worden!

Lees tip:  RACE brengt circulaire economie dichterbij

Toewerken naar een circulaire economie is haast een no-brainer. Alleen is het in de praktijk nog niet zo makkelijk. Het ontbreekt niet aan technische kennis. Diensten als Car2Go en Spotify laten namelijk zien dat de markt open staat voor nieuwe businessmodellen. Wat we nu nodig hebben zijn concepten die een brug slaan naar een breder publiek; dus producten ontwikkelen die iedereen kan begrijpen en gebruiken. Dat is de volgende stap naar een circulaire economie. En juist daarom vind ik het zo gaaf om aan Gerrard Street te bouwen!

De crowdfundingscampagne voor Boss kun je volgen via One planet crowd. Door mee te funden krijg je korting op het abonnement, ben je een heuse trendsetter én heb je als muziekliefhebber de kans om bij te dragen aan een betere wereld.

***
Afbeeldingen: Gerrard Street

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.