Nederlandse finalisten Join Our Core bekend

Jonge sociale en duurzame ondernemers gaan de strijd met elkaar aan: zij maken kans op € 10.000 en hun bedrijfslogo op de pints van Ben & Jerry’s.

Op 31 oktober nemen jonge ondernemers het tegen elkaar op in de Nederlandse finale van Join Our Core. Een wedstrijd waarbij Ben & Jerry’s en Ashoka op zoek gaan naar jonge, sociale en duurzame ondernemers. Zeven deelnemers krijgen in de Impact HUB in Amsterdam de kans om hun bedrijf in twee minuten te pitchen.

De jury maakt dan twee finalisten van Join Our Core bekend. Deze ondernemers mogen hun businessmodel pitchen bij de Europese finale in Londen op 18 en 19 november. Per land maakt een winnaar kans op € 10.000, hun bedrijfslogo op een Ben & Jerry’s pint en een half jaar coaching van duurzaamheidexpert Ashoka. 

Kanshebbers

Op 31 oktober pitchen zeven deelnemers, waaronder journalistieke startup Yournalism, duurzame energieleverancier Van de bron en 100% plantaardige zeepproducent Seepje, hun onderneming voor een vakjury.

marketingonline.nl-join our core-duurzaamheidskompas

Zij nemen het op tegen vier andere sterke kanshebbers, zoals Yoni, producent van biologische en milieuvriendelijke tampons. One Nights Tent, die graag een verschil wil maken, te beginnen bij muziekfestivals met 100% recyclebare tenten. African Clean Energy, die een fornuis ontwikkelde dat 70% minder brandstof verbruikt en Park Fly Rent, het bedrijf dat auto’s die dagenlang stilstaan op de parkeerplaats bij het vliegveld weer nut geeft, door ze te verhuren aan mensen die ze wel kunnen gebruiken.

Jury

“Een van de beste dingen van ondernemer zijn, is dat je zelf je werk kunt vormgeven en ook de impact die je hebt op de wereld. Wat voor mij het meest waardevol is, is om een bedrijf te runnen dat niet alleen geld in het laatje brengt, maar ook goed is voor de planeet. Dat is mijn doel.” aldus Daan Weddepohl, oprichter van Peerby, winnaar van Join Our Core 2013 en een van de juryleden.

De vakjury bestaat verder uit sociaal ondernemer Martijn Blom (oprichter van Droomzaken), entrepreneur Lucas Simons (oprichter van NewForesight), duurzaam ondernemer Jamy Goewie (directeur van Ashoka NL).

Programma 31 oktober @ Impact HUB, Amsterdam:

14:00 – 14:30     inloop

14:30 – 14:40     introductie

14:40 – 14:50     presentatie door winnaar van Join Our Core 2013, Daan Weddepohl (Peerby).

14:55 – 16:00     pitches door de 7 deelnemers

16:00 – 16:15     pauze

16:15 – 16:30     presentatie van jonge ondernemer Joris Lohman (Slow Food Movement).

16:30 – 16:45     prijsuitreiking

16:45                    borrel

***
Bron: bkb.nl
Afbeeldingen: Ben & Jerry’s, marketingonline.nl

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.