Nieuwe voorzitter ‘het Vinkje’

Stichting Ik Kies Bewust heeft eind maart jl. een nieuwe voorzitter benoemd. Diana Monissen neemt deze rol over van Clémence Ross, die in het najaar van 2014 is afgetreden en voorzitter is geworden van Choices International.

Diana Monissen is nog tot juni 2015 bestuursvoorzitter bij De Friesland Zorgverzekeraar en vervult daarna eenzelfde functie bij het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. In het verleden was ze onder andere bestuurslid bij zorgverzekeraar Agis en directeur-generaal curatieve zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Diana Monissen - duurzaamheidskompas - voorzitter vinkje

Monissen is blij met haar benoeming tot voorzitter van Stichting Ik Kies Bewust. “Ik heb erg veel zin om mij in te zetten voor het Vinkje. Vanuit de brede MVO-gedachte zie ik dat ook in de zorg gezonde voeding een steeds belangrijkere rol speelt, naast bijvoorbeeld bewegen. Mensen kiezen steeds meer voor een gezondere lifestyle en zij worden bewuster van de effecten van gezonde voeding. Stichting Ik Kies Bewust speelt daarin een belangrijke rol.”

Onder voorzitterschap van Diana Monissen moet de impact van het voedselkeuze-logo toenemen. Enerzijds door de voedingsmiddelenbranche te stimuleren het aanbod minder vet, zoet en zout te maken. Anderzijds door de gezondere keuze voor mensen gemakkelijker te maken, onder meer door betere informatieoverdracht.

***
Bron en afbeelding: Stichting Ik Kies Bewust

Author: Nur

Oprichter Duurzaamheidskompas.nl | Scriptschrijver | Flexitariër | Sushi rulez | Mama van 3 | Zwak voor dieren | liefhebber van dramatische liefdesverhalen

Share This Post On

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.